Kristiansand: — Jeg har lest det som er skrevet om å bygge senteret i Marvika. Det vil være å ta beslutninger på grunn av en magefølelse, og ikke fakta. Skjer det, vil byen gå glipp av et kjempeanlegg i mange år, advarer direktør Svein Kaldestad i Kruse Smith forretningsutvikling.

ETT ALTERNATIV: Direktør Svein Kaldestad i Kruse Smuth forretningsutvikling sier entreprenøren ble invitert til konkkuranse om å bygge et nytt aktivitetssenter her på Marientomta - og ikke utenfor sentrum. (Foto: Frode Lindblom)

Marvika uaktuelt.

Torsdag gikk byutviklingsstyret inn for å konsekvensutrede og starte planarbeidet med et nytt aktivitetssenter på Marinetomta.Kaldestad sier Marvika er uinteressant.

— Vi blir ikke med i Marvika. Det er en helt ny økonomisk case. Jeg har ikke tro på at en slik løsning er fornuftig. Vi ønsker et slikt anlegg på Tangen.

— Marvika-forslaget er helt i det blå. Da blir anlegget i så fall forsinket med i hvert fall seks år – til 2018 - på grunn av regulering, sier Aps gruppeleder i bystyret, Trond Henry Blattmann.

- Trist.

  • Det er forferdelig trist hvis prosjektet blir utsatt. Vi vil ha det på Marinetomta, sier Høyres gruppeleder Inger Skeie Hansen.

Det kombinerte anlegget inneholder svømmehall/badeland (5800 m2), idrettshall (3000 m2), helse og velvære (7000 m2) og hotell (12.000 m2). Totalt 28.000 kvadratmeter og prisberegnet til nær én milliard kroner. Arbeidsnavnet er ”Aquarama”, og er det største prosjektet i landsdelen nest etter teater- og konserthuset Kilden.

— Er dette et prestisjeprosjekt for dere, Kaldestad?

— Det er gøy å få være med å realisere et anlegg som vi mener vil bety mye for byen.

KrF vil dele opp.

KrF derimot er splittet i om Kristiansand trenger et slikt gigantanlegg i sentrum. Partiets leder i byutviklingsstyret Grete Kvelland Skaara tenker på trafikkaos og vil ha en del av anlegget på Tangen, resten ut av byen.

— Det er altfor høy utnyttelse av Marinetomta. Spa og badeland vil jeg ha et annet sted i tilknytning til hotell. Men vi må ha en idrettshall og et svømmeanlegg på Tangen. Jeg ønsker en ordinær idretthall, ikke en arrangementshall med plass til 2000 tilskuere, sier Skaara.

Forholder seg til bystyret.

Heller ikke en delt løsning er Kruse Smith med på. Eksempelvis fjerne hotelldelen.

— Da fjerner man elementer i et helhetlig konsept, og da blir det et helt annet anlegg enn det bystyret har bedt om. Vi ble invitert av kommunen til å være med i en konkurranse, og ga dem et tilbud. At det ble en økning på 12.000 kvadratmeter i forhold til gjeldende reguleringsplan, kunne vi påregne i konkurransegrunnlaget, forteller Svein Kaldestad.

200.000 i året.

  • Inviterer man til dans, så får man gjennomføre festen, mener Kruse Smith-direktøren, som sier selskapet har leid inn ekstern hjelp fra selskapet ViaNova for en trafikkanalyse av den sørøstlige delen av Kvadraturen.

— Vi regner med 200.000 besøkende til senteret i året. Det kommer ikke så mange på en dag! Til sammenligning har folkebiblioteket i byen over 600.000 besøkende i året. Aktivitetssenteret blir ikke så vanvittig stort, og alle kommer ikke på en gang, mener Svein Kaldestad.