KRISTIANSAND: Mellom 11 og 12.30 torsdag streiker politifolk, bekrefter Politiets fellesforbund overfor fvn.no.

Landet over vil politifolk legge ned arbeidet. Årsaken skal være at Regjeringen vil tvinge politiet til å akseptere unntak fra vernebestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

Stenger ikke nødlinja

— Vi må opprettholde beredskap og det ligger i jobbens natur. Vi kan ikke lamme virksomheten og det er ikke meningen med en politisk streik, sier lokallagsleder for Politiets fellesforbund i Agder, Ernst Olav Lunde, til fvn.no.

Den politiske streiken ble besluttet i går og vil bli markert ved alle tjenestesteder. Utover beredskap, skal alle polititjenestemenn som er organisert gjennom forbundet legge ned arbeidet.

— Vi starter planleggingen av streiken i ettermiddag, sier Lunde.

Liv og helse skal sikres

  • I en streik vil det alltid være noen funksjoner som er unntatt fra streik. Hvilke funksjoner det vil være, må vi få oversikt over. Politiet skal uansett alltid opprettholde liv og helse, og det er noe også Politiets fellesforbund vet, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt, til fvn.no.

I dag har politimesteren sendt ut melding til lederne for de forskjellige driftsenhetene i politidistriktet. Da fvn.no snakket med Lindeberg ved 12.30-tiden var det ikke klart hvor hardt streiken vil ramme politidistriktet.

Vil ha mer politikraft

– Vi har i lengre tid vært i dialog med justisministeren for å løse disse problemene. Vi har spilt inn forslag til løsning og hele tiden vært opptatt av at vi skal bidra til å forhandle fram løsninger som gir mer politikraft for befolkningen, sier forbundsleder Arne Johannessen i Politiets fellesforbund, til eget nettsted.

Forbundslederen sier at forbundet ikke vil godta mer.

– Dette aksepterer vi ikke. Arbeidstakernes rett til å forhandle om arbeidstidsordninger er nedfelt i lovverket. Et lignende overgrep har vi ikke opplevd siden politiet ble fratatt streikeretten i 1959, sier forbundsleder Arne Johannessen, til NTB.