KRISTIANSAND: I undersøkelsen kommer Agder politidistrikt på sisteplass når det gjelder befolkningens tillit til politiet. 23 prosent av de spurte har ganske liten tillit til politiet, mens fem prosent sier de har svært liten tillit til politiet.

72 prosent svarer at de har ganske stor eller svært stor tillit til politiet.

På en skala fra en til fire oppnår Agder 2,8, som kvalifiserer til jumboplass på lista. Agder politidistrikt scorer også dårligere enn andre politidistrikt på en rekke andre spørsmål angående publikums forhold til politiet. Det gjelder blant annet befolkningens oppfatning av politiets evne til å skape trygghet, hindre og forebygge kriminalitet og håndtering av ulykker.

— Et tankekors

Politimester Kirsten Lindeberg er ikke tilfreds med resultatet.

— Vi tar dette alvorlig, og ser at vi har en utfordring i å kommunisere de gode resultatene av vår innsats til befolkningen, sier politimester Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup i perioden september - desember 2008. Lindeberg ser på resultatet som et tankekors.

— Dette står i skarp kontrast til statistikken som tydelig viser at Agder politidistrikt ligger godt over landsgjennomsnittet når det gjelder de nasjonale måltallene, blant annet på oppklaringsprosent og saksbehandlingstid. Kvalitetsmessig er vi fullt på høyden, da er det et tankekors at publikum er av den oppfatningen, sier politimester Kirsten Lindeberg.

- Potensial for forbedring

Ifølge pressmeldingen har Agder politidistrikt satt i gang tiltak som skal kartlegge sterke og svake sider ved hvordan tjenestene utføres. Tiltakene er iverksatt uavhengig av undersøkelsen som ble presentert i dag.

— Det er alltid et potensial for forbedring. For oss er det viktig å vite hva vi kan gjøre bedre. Nå skal vi analysere undersøkelsen, gå i oss selv og se hva vi kan gjøre, sier Lindeberg.

Ifølge undersøkelsen har 83 prosent av landets innbyggerne tillit til politiet. Det betyr at nordmenns tillit til politiet har holdt seg stabilt på et høyt nivå siden 2002.