KRISTIANSAND: Sammen med to kamerater var 22-åringen på Kanonmuseet på Møvig og tagget. Det ble også gjort omfattende hærværk på Setesdalsbanen på Grovane.

Selve taggingen ble oppdaget da den ene kameraten ble pågrepet av politiet mistenkt for narkotikalovbrudd. I bilen fant politiet et kamera, og på minnebrikken hadde de tre guttene foreviget taggingen og tatt bilder av seg selv.

Den ene er allerede dømt for taggingen i tingretten , og nå var de 22-åringens tur. Han tok saken som tilståelsesdom, og er dømt til 60 timers samfunnstjeneste.

I forbindelse med erstatning bemerker tingsrettsdommer Ivar Oftedal at «det er fremsatt krav om at siktede skal erstatte de samlede kostnadene ved å utbedre alle skadene som var en følge av den taggingen. Etter omstendighetene er retten kommet til at det vil være riktig å gjøre siktede erstatningsansvarlig for sitt forholdsmessige bidrag til de kostnadene skadeverkene har medført. Siktede har samtykket i at erstatningskravene avgjøres i forbindelse med straffesaken mot ham. Siktede dømmes etter dette til å betale kr. 10 000,— i erstatning til Stiftelsen Setesdalsbanen for tagging av et brokar ved Paulen bro og den ene siden av en togvogn, og kr. 7 000,- i erstatning til Forsvarsbygg for hans andel av taggingen på Møvik fort, ved Kanonmuseet».

Retten uttaler om straffeutmålingen at «det er tatt hensyn til at siktede selv tok initiativ til å gjøre opp for seg, at saken nå er vel et år gammel, og at siktede har tilstått uforbeholdent den del av de skadegjørende handlinger som det er noen bevismessig dekning for, jf. straffeloven § 59 annet ledd. Uten tilståelsen og de øvrige formildende omstendighetene, ville det ut fra sterke allmennpreventive hensyn blitt reagert med ubetinget fengselsstraff i 45 dager».