KRISTIANSAND: — Vi har sendt ut tilbudsbrev til 45 søkere, men vi har plass til enda flere enn disse, sier styrer Solfrid Caroline Berg i Trygge Barnehagers nye Lumberfus barnehage i Vågsbygd.

Ett håp

Lumberfus er nå desperate småbarnsforeldres hovedhåp i Kristiansand. Det er denne ene barnehagen som fortsatt har mange ledige plasser. Blant de øvrige, etablerte barnehagene er det mandag kun ni ledige plasser.

— Vi har lagt ut oversikt på våre nettsider. Vi ber folk følge med her, sier Mariann Stephansen i barnehageetaten i Kristiansand kommune til fvn.no.

Ikke ring styrer

— Kommunen har stor pågang på telefonen fra foreldre som trenger barnehageplass, sier Stephansen.

Både barnehageetaten og styrer Berg poengterer at alle telefoner og søknader må skje via barnehageetaten. Man ønsker å unngå tekstmeldinger og telefoner direkte til de ulike barnehagene.

— Man søker via våre nettsider. Alternativt kan man ringe kommunen - så kan vi eventuelt hjelpe i søknadsprosessen, sier Stephansen.

Ifølge Stephansen har alle som søkte plass innen fristen fått tilbud om plass.

- Men noen foreldre må antagelig ta til takke med 3. valget sitt?

— Nja, det er nok faktisk også noen som har fått tilbud i en barnehage som de ikke engang har satt opp som et ønsket alternativ, innrømmer Stephansen.

Lumberfus er en barnehage under etablering, og skal fylles av barn og ansatte fra 24. august. I påvente av nybygg, som skal stå ferdig innen 2-3 år, skal barnehagen ha tilhold i brakkebygg i Lumberveien.

236 barn som av ulike grunner ikke har rett til plass står på søkerlisten til de ledige plassene.

Oversikten over ledige barnehageplasser ser du her. (Ekstern lenke)