KRISTIANSAND: Det brøt ut slagsmål utenfor Domkirka ved 20.00-tiden mandag, og én mann (56) måtte hentes av ambulanse etter å ha blitt slått ned. Gjerningsmannen forsvant raskt fra stedet, men ble observert av vitner.

— Det skal ha oppstått en krangel mellom fire-fem menn som oppholdt seg ved benkene utenfor kirka, sier operativ uteleder ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Klaget over smerter

Den skadede, en godt voksen mann, ble liggende igjen med smerter på gressplenen utenfor Kristiansand domkirke, men ble raskt tatt hånd om av politi og ambulansepersonell.

— Mannen er ikke alvorlig skadet. Han pådro seg kun hevelser og blåmerker,, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til fvn.no tirsdag morgen.

Voldsofferet var ved full bevissthet, og klaget over smerter. Etter å ha konstatert at han kunne flyttes, ble han brakt til legevakt i Kristiansand for sjekk.

Ikke forsøkt ranet

Politiet kunne konstatere at mannen ikke var blitt forsøkt ranet.

Ifølge vitner på stedet skal en av mennene ha knust en ølflaske under krangelen som førte til voldsepisoden. Alle de fire-fem skal ha vært godt voksne menn.

— Det ble meldt om slåssing mellom kirken og Peppes. En person hylte og skreik, og politiet rykket ut til stedet. En mann sier at han er blitt sparket, og det viser seg at han har fått juling. Han er blitt slått og sparket og gir en beskrivelse på gjerningsmannen, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder-politiet.

Ingen er tirsdag morgen pågrepet for ugjerningen.

Hva som var årsaken til volden, er foreløpig uvisst.