KRISTIANSAND: Mannen ble oppfattet som synlig beruset da han var innom ICA Nær-butikken i Skomagergada på Hellemyr.

En bekjent av mannen observerte at tiltalte måtte støtte seg hyller i butikken. Da mannen var i nærheten av øl-hyllene, skal vitnet ha gjort seg tanker om mannen lovlig kunne kjøpe øl i den tilstanden han var i.

Utenfor butikken så vitnet mannen sette seg inn i passasjersetet på bilen sin. Vitnet kontaktet da politiet.

Da vitnet noen minutter senere så 59-åringen komme kjørende alene i bilen, kontaktet hun igjen politiet. Meldingen om fyllekjøringen kom inn til politiet klokka 10.10 og drøye ti minutter senere var en patrulje på plass på Hellemyr.

Ved tiltaltes hjem noen hundre meter unna butikken, fant politiet mannen synlig beruset. 59-åringen luktet da alkohol og beveget seg ustøtt. Til politiet forklarte mannen at han i løpet av natta hadde tatt to Nozinan-tabletter.

Tiltalte forklarte videre at han drakk alkohol etter at han kom hjem. Angivelig skal han ha drukket 0,4 liter av brennevinet "Bitter" i løpet av et par minutter. Rettens formann og den ene meddommeren trodde ikke på forklaringen.

59-åringen er tidligere dømt fire ganger for fyllekjøring. Tiltalte erkjente seg ikke skyldig i retten. Blodprøve viste at mannen hadde en promille på 1,63. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 120 dager og en bot på 20.000 kroner. Retten satte straffen til fengsel i 75 dager og en bot på 16.000 kroner. Tiltalte mister dessuten retten til å kjøre bil i fem år.