KRISTIANSAND: Det er 250 meter strandlinje og 20 mål eiendom som fagansvarlig Gustav J. Sædberg i Meglerhuset Sædberg AS mener skal være utslagsgivende for at en kjøper vil ta fast til en hyttepris på 200000 kroner kvadraten.

Eiendommen ligger nå ute på Finn.no. Utbyggingsmulighetene er minimale, standarden enkel. Det hytta mangler i komfort, ser det ut til at den må ta igjen i beliggenhet.

Eiendommen har nydelig utsikt og egen sjøbu med dyptvannsbrygge. Videre lokkes det med at det er kun en kort båttur over til Ulvøysund i Lillesand og inn til Kristiansands skjærgård. Ypperlige fiske— og krabbeplasser i skjærgården finnes rett utenfor. Men er stedet verdt 12 millioner kroner?

Mette - Marit var fast gjest i barndommen

— Eiendommen er helt unik og området den ligger i er svært populært, sier Sædberg.

Bygningsmassen er derimot beskjeden: en hytte og en sjøbu på til sammen 60 kvadrat. I hytta er det tre soverom, kjøkken, stue og wc/bad. Sjøbua har disponibelt rom og kjøkkenkrok.

Kronprinsesse Mette-Marit har tilbragt mye tid på hytta i sin barndom. Det er moren til Hege Skatvik, Mette Marits tidligere svigerinne som ønsker sammen med resten av familien å selge hytta.

— Vi selger den kun fordi vi ikke får tillatelse til å gjøre noe med eiendommen, Ellers er den helt fantastisk, sier Hege Skatvik.

Får ikke bygge flere hytter

Familien får ikke bygge flere hytter på eiendommen.

— Det er utrolig kjedelig. Familien vår vokser blir stadig større og siden hytta ikke er større enn den er, går det ikke an å være der flere samtidig, sier Skatvik.

Sist familien Skatvik søkte om regulering på eiendommen fikk de et klart nei, igjen.

— Jeg har ingen anelse om hvor mange ganger vi har søkt. Det er cirka syv år siden sist vi søkte, så forhåpentlig får de som ønsker å kjøpe hytta det til.

— Får dere 12 millioner for den?

— Jeg har ingen anelse. Vi selger den ikke på grunn av pengene, men fordi vi ikke makter å mase om og om igjen på kommunen om regulering, sier Hege Skatvik.

- Fantastisk beliggenhet

Den lille hytta på 60 kvadratmeter er i følge Sædberg jr. ikke det som gjør eiendommen interessant i form at den er verdt 12 millioner kroner.

— Det hele handler om selve stedet. Med den fantastiske beliggenheten og det store området rundt hytta har stedet mange muligheter. Det er nok det de eventuelle kjøperne vil tenke på og er ute etter, sier Sædberg jr.

Så langt har det vært noen på visning, men foreløpig har det ikke kommet inn noen bud.