RISØR: — Det er helt topp å høre at Frithjof er i god behold, sier Oddvar Halvorsen til fvn.no.

Det er datteren hans som eier katten, men Frithjof var hos ”bestefar” på ferie da den ble stjålet natt til 1. august. Den frekke tyven tok med seg katten og kjørte av gårde i Halvorsens bil. Da Halvorsen neste morgen oppdaget at bilen og katten var borte, var tyven allerede ute av landet.

Ville sjekke inn på luksushotell

Politiet har kunnet følge mannens ferd ved hjelp av autopassbrikken i bilen, og han har vært etterlyst gjennom Interpol over hele Europa. Mandag kveld ble mannen pågrepet da han forsøkte å sjekke inn på et luksushotell i Holbæk i Danmark.

— Via Kripos har vi fått vite at bilen er gjenfunnet, og politiet har tatt hånd om to katter som var i bilen, opplyser politistasjonssjef Odd Holum i Risør.

Hvorfor Frithjof hadde fått selskap av en annen katt i bilen, og hvem som eier denne, er foreløpig uvisst.

- Gleder meg til å se Frithjof igjen

Frithjof er nå innlosjert på et kattepensjonat i Holbæk. Familien Halvorsen venter på beskjed fra Kripos om når de kan hente katten.

— Jeg håper jeg kan reise ned til Danmark allerede i dag. Jeg gleder meg veldig til å se Frithjof igjen, sier Halvorsen.

Mannen som stjal katten og bilen sjekkes nå ut mot en rekke forhold.

— Vi vet han har drevet hotellbedrageri både i Sverige og Danmark. Han har brukt bileierens navn, og stukket fra regningen flere steder. Vi sjekker i tillegg om han kan ha brukt Visa-kort han har stjålet i andre forhold, opplyser Holum.

Les også: Kattetyv etterlyst over hele Europa