KRISTIANSAND: De to mennene er mistenkt for å ha stjålet lommeboken fra Margit Topstad (84) i Rådhusgaten onsdag 30. juli. Den ene av de to mennene ble fanget opp av et overvåkningskamera da han få minutter senere prøvde å ta ut penger fra Topstads bankkort i en minibank på torvet.

Bildene fra overvåkningskameraet ble offentliggjort i slutten av forrige uke, i håp om at noen skulle kjenne igjen den ene av ranerne.

— Vi har dessverre ikke fått inn noen tips i denne saken ennå, opplyser politibetjent Nina Eide ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Se video fra overvåkningskameraet La eldre kvinne i bakken

I tillegg til tyveriet fra Topstad, mistenkes mennene for å stå bak et brutalt ran av en 88 år gammel dame på Gartnerløkka samme dag. Hun skal ha blitt lagt i bakken, og frastjålet et gullarmbånd.

Overvåkningsvideoen fra minibanken er, i tillegg til vitneobservasjoner fra de to damene, det eneste sporet politiet har etter ranerne. De gir imidlertid ikke opp jakten på de frekke ranerne.

— Vi gir det et par-tre uker til for å se om det kan komme inn noen tips. Det er mulig noen har vært på ferie, og ser saken når de kommer hjem. Hvis de tror de kjenner igjen raneren, må de melde ifra, sier Eide.

Spør om veien

Ransmennene spør om veien for å avlede ofrene. De skal være av utenlandsk opprinnelse, lyse i huden, og gå pent kledd.

Det er usikkert om mennene fortsatt befinner seg i Kristiansand.

— Fra tidligere vet vi at kriminelle beveger seg fra sted til sted, og de oppholder seg sjeldent lenge på samme sted, sa politietterforsker Leif Ole Saanum til fvn.no i forrige uke.