ARENDAL: Like før klokken 15 tirsdag havnet fem personer i vannet da en båt av merket Nor-Tech tippet rundt i Tromøysund i Arendal.

Les også: Båtulykke i Arendal

Båten lå like bak redningsskøyta Odd Fellow da uhellet skjedde, og trolig har båten tippet rundt etter å truffet skøytas hekkbølger.

— Vi er på vei gjennom Tromøysund, da vi hører et motorbrøl. Vi kikker ut til styrbord, og ser båten i fri luft. Den steiler og tipper rundt, opplyste skipper på redningsskøyta, Magnar Opdal til fvn.no i går.

Ifølge Agderposten tilhører båten fotballspilleren Claus Lundekvam. Lundekvam oppholder seg for tiden i Singapore, og ifølge Agderposten var det mekanikeren hans som førte båten da den tippet rundt.

Båter av samme typen selges for rundt fire millioner kroner. Lundekvams båt er en Nor Tech 3600, og har to motorer på 900 hestekrefter. Ifølge Bergensavisen har den en toppfart på rundt 230 kilometer i timen.

Testtur

Ifølge Bergensavisen ligger båten vanligvis i Bergen, men ble liggende i Arendal etter at den ble benyttet i et «Poker Run» der forrige lørdag.

— Lundekvam bruker en mekaniker som bor i Arendal. Det jeg vet er at han skulle gjøre noen utbedringer på den og ta en testtur, sier Rune Høgevoll til BA.

Høgevoll er throttleman, og kjører båten sammen med Lundekvam under «Poker Run».

Utelukker promillekjøring

Høgevoll sier til Agderposten at båten i utgangspunktet er lett å kjøre.

— Men ser du ikke bølgen, og treffer den i 45 grader vinkel, er det fort gjort å vippe rundt, sier han.

Alle fem som var ombord i båten ble sendt til sykehus etter hendelsen, men skal kun ha blitt lettere skadet. I går kveld var fire av dem skrevet ut fra sykehuset, mens den siste lå inne til observasjon.

Politiet opplyste i går at saken vil bli etterforsket.

— De som var i båten vil bli avhørt. I tillegg vil vi snakke med de som var på redningsskøyta, samt noen andre vitner, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politistrikt.

Politiet utelukker at det dreier seg om promillekjøring.

STORE SKADER: Båten til Lundekvam fikk store skader i velten. Foto: Redningsskøyta "Odd Fellow".