GRIMSTAD: — Flere personer kom inn i mannens leilighet og tapet han fast til en stol og rotet en del rundt, forteller operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Til fvn.no forteller ransofferets søster at to mørke menn i 30-årene slo 86-åringen, og ropte "money money".

Mannen ble tapet fast og brukte en god del tid før han fikk kommet seg løs fra hindringene. Politiet tror at to gjerningsmann var inne i mannens hus, og de skal ha tatt seg god tid.

— En eldre mann i Grimstad har i løpet av natta fått besøk av to ukjente menn. Han ble satt ut av spill ved at han ble festet fast med tape. Gjerningsmennene romsterte rundt i huset, men vi vet foreløpig ikke at de har fått noe med seg, forteller politistasjonsjef Dagfinn Fløystad ved Grimstad politistasjon, til fvn.no.

Mannen skal, etter det fvn.no erfarer, ha sovet i stolen i husets stue da han ble tapet fast. Fløystad bekrefter at mannen våknet mens gjerningsmennene var i huset.

To hundepatruljer fra politiet deltok i formiddag i letingen etter gjerningsmennene. Foto: Morten Boswarva. Tømte brannslukningsapparat

Politiet ble varslet av AMK-sentralen klokken 04.55. — De har tatt seg god tid. En stund etter at de forsvant kom han seg løs, og kontaktet da AMK-sentralen, sier Fløystad, og legger til at politiet ikke har oversikt over når ransmennene tok seg inn i huset.

Krimtekniker Thor Hardeland bekrefter overfor fvn.no at gjerningsmennene har tømt et brannslukningsapparat inne i mannens bolig. Det skal ha forverret arbeidet for politiet i dag.

Etter det fvn.no erfarer skal mannens inngangsdør ikke ha vært låst da innbruddet fant sted, men det skal være skader på et vindu som kan indikere at ransmennene ikke tok seg inn gjennom døren. Hovedinngangsdøren er utstyrt med alarm, men det er ikke kjent om denne var aktivert.

Operasjonsleder Bjarne Bakken bekreftet torsdag morgen at mannen ikke skal ha blitt fysisk skadet, men sjokket har imidlertid vært stort. Politistasjonsjef Fløystad bekrefter at den eldre mannen er kjørt til Sørlandet sykehus Arendal, hvor han får nødvendig pleie.

— Det er klart at han er utsatt for en svært stor påkjenning. Han er såpass frisk at jeg tror at han ikke blir liggende der lenge. Vi har nå en mann på sykehuset for å snakke med fornærmede, sier Fløystad.

Via sin søster forteller ransofferet til fvn.no at ransmennene ikke fikk med seg penger etter nattas ran.

Omfattende etterforskning

Grimstad-politiet rykket torsdag ut til stedet, og fikk utover dagen assistanse fra krimteknikere og hundepatruljer fra Kristiansand politistasjon.

— Vi er interessert i å vite mer om bevegelsene i området fra midnatt, sier Fløystad, og ber folk som kan ha sett noe i området om å kontakte politiet på telefon 02800 , eller fvn.no på 800 81 300 / nyheter@fvn.no.

Foto: Morten Boswarva. Til fvn.no forteller ransofferets søster at to mørke menn i 30-årene slo 86-åringen, og ropte "money money".