Vi fulgte kampen direkte her!

KRISTIANSAND: — Fest skal det bli, lover Sørensen overfor fvn.no.

Han kan ikke få fullrost Kristine Lunde og Katrine Lunde Haraldsen nok for innsatsen i OL, som førte til en gullmedalje for de norske håndballjentene lørdag.

— Det er jo bare helt fantastisk, for å si det enkelt, sier ordføreren, som fulgte kampen på tv.

— Jeg satt med frysninger fra det andre minutt og resten av kampen. Jeg var litt redd for at de skulle bli svakere på slutten, men de ble jo bare bedre og bedre, sier han om det norske laget.

Selv har han sendt gratulasjon til jentene på sms og telegram til Beijing. De kan du lese her, samt gratulasjonen til Andreas Thorkildsen.

Send din gratulasjon til Lunde-jentene! Send en sms med kodeord

FV OL til 1985 med din gratulasjon og navnet ditt. Meldingene blir lagt ut på fvn.no. (Pris: 2 kr pr. sms)

Nå håper han gullvinnerne vil komme til Kristiansand for å delta på festarrangement en gang i høst.

— Vi må jo markere de når de kommer tilbake til byen og når vi får klart å samle de. Vi må vise at vi virkelig setter pris på de og vil markere innsatsen, sier han, og legger til at festen skal bli noe alle i byen kan få delta på.

**Les også:

Lunde Haraldsen: - Dette er så stort at det er vanskelig å skjønne**

Bildeserie: Se Lunde-tvillingenes karriere i bilder her!

Lunde-jentene jublet for OL-gull Våg-jenter så kampen: - Helt rått

Ordføreren kan nesten ikke tro at Kristiansand har mulighet til å ta tre OL-medaljer på samme dag – Andreas Thorkildsen skulle nemlig til å kaste i spydfinalen da fvn.no snakket med ordføreren.

— Det er helt enormt, og det har aldri skjedd i byens historie, sier han.

Han håper å få slått sammen en fest for både Lunde-søstrene og Andreas Thorkildsen – selv om han ikke skulle ta medalje lørdag.

— Fest skal det bli uansett om Andreas tar gull eller noe annet. Han har jo gjort fantastiske prestasjoner hele sesongen, som er verdt å feire bare det, sier Per Sigurd Sørensen.

REPRISE? Kanskje blir det en liknende fest som slik det var for Andreas Thorkildsen på torvet i Kristiansand etter OL-gullmedaljen i 2004. Foto: Tore-André Baardsen