KRISTIANSAND: — Hvis bydelen Vågsbygd hadde vært en egen by, så hadde den vært den nest største byen i Vest-Agder. Og da må vi jo ha et skikkelig kjøpesenter her, sa ordføreren i sin åpningstale til de fremmøtte torsdag morgen, nokså nøyaktig klokken ni.

VIDEO: Hør heleåpningstalen her: - Vågsbygd er den 40ende største "byen" i Norge

Etter talen fant han fram saksen og klippet over en rød snor, og dermed kunne kundene strømme inn i senteret som har kostet 250 millioner kroner.

Da kundene entret senteret ble de møtt av en syngende dame i kakekostyme som jublet over åpningen av Amfi Vågsbygd. Se video av den syngende kaka øverst i artikkelen!

Senteret ble litt dyrere enn planlagt, ifølge Geir Garte som er utbyggingssjef i Amfi eiendom.

— Det har vært et av de vanskeligste og utfordrende prosjektene vi har hatt. Årsaken er at det har foregått handel i senteret mens vi har bygget det om fra a til å, forteller Garte.

- Litt for dyrt

Han mener senteret i Vågsbygd har blitt et av de flotteste som Amfi eier. - Men det har blitt litt for dyrt, men på lang sikt er det en riktig investering, mener Garte.

— Alt har blitt revet ned, og vi har funnet en del rusk og rask som vi ikke fikk tatt høyde for i starten. Vi har brukt drøye 250 millioner kroner totalt sett, planen var å bruke noe mindre, sier Garte.

Omsetningen øker

Foreløpig mangler senteret tre butikker, inkludert et vinmonopol. Totalt 45 butikker skal holde til i senteret. - For hver ny butikk vi har åpnet har vi fått større omsetning for de eksisterende butikkene, sier Boye Ording, senterleder for Amfi Vågsbygd.

Han sier at butikkene så langt i år har tjent langt mer enn budsjettert:

— Den planlagte omsetningen var i år på 250 millioner kroner. Det har vi nå oppjustert til 300 millioner kroner, så vi regner med å klare det målet.

VIDEO: Se videoreportasje fra åpningen her

VIDEO: Hør heleåpningstalen her

Foto: Tormod Flem Vegge