LILLESAND: LILLESAND: – Det er selvfølgelig ikke noe greit at kommunen må betale denne erstatningen, men om man ser på hva vi kunne endt opp med å måtte betale, så er jeg fornøyd, sier ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (H).

I dag signerte byggmesteren og kommunen et forlik som innebærer at kommunen betaler et erstatningsoppgjør på 4.950.000 kroner.

FLAUT.

– Er det flaut å måtte betale en så stor sum uten å få noe igjen?

– Det er forhold som ikke vi har hatt kontroll over som har medført utsettelsen. Men det er jo selvfølgelig ikke noe greit. Det er vi som er ansvarlig og må ta regningen. Kommunen har samtidig spart kapitalkostnader siden prosjektet blir et år forsinket, sier ordføreren.

Etter planen skulle byggmester Kristian Flaa og Lillesand kommune møtes i retten mandag 5. oktober. Byggmesteren mente at forsinkelsen i oppstarten med å bygge ny ungdomsskole kostet han 9,7 millioner kroner. Han krevde også å få dekket sine rentekostnader og varslet at det også ville komme et nytt krav knyttet til idrettshallen.

FAKTISKE UTGIFTER.

– Forliket er et bra og riktig juridisk resultat for min klient. Det er viktig å påpeke at dette er erstatning for faktiske utgifter som min klient har hatt, sier byggmesterens advokat, Rolf W. Markussen.

Skolen og idrettshallen har en kostnadsramme på 130 millioner kroner. Bakgrunnen for at byggingen har blitt utsatt er innsigelser fra regionale myndigheter og andre aktører.

– Ungdomskolen vil stå ferdig 1. juli neste år. Idrettshallen skal stå ferdig noe senere, sier byggmester Flaa.

Partene var i utgangspunktet enige om at det er kommunens ansvar at prosjektet ikke har startet opp i rett tid, og at byggmesteren derfor skal ha dekket sine kostnader. De har derimot vært uenige om størrelsen på kompensasjonen.

TOK INITIATIV.

– Det er vel ingen som er fornøyd når slikt noe oppstår, men samtidig er det jo greit at vi kommer til enighet, sier byggmester Flaa.

Det har også tidligere vært ført forhandlinger mellom partene uten hell. Byggmesteren, som er fra nabokommunen Birkenes, tok selv initiativet til nye forhandling denne uken.

– Det er viktig å presisere at Lillesand kommune er godt fornøyd med arbeidet byggmester Kristian Flaa har gjort til nå. I tillegg har han fulgt alle fremdriftplaner, sier ordfører Thomassen.

Det er en forutsetning at forliket skal godkjennes av formannskapet neste uke.