ARENDAL: Øyenvitner på stedet forteller at brannen begynte med en eksplosjon ute på tomta. Noe som er ubegripelig for Jon Inge Brattekås som er daglig leder i Sørkomp AS.

— Det er helt uforståelig for oss hvordan dette kunne skje. Det vi har der ute er brennbare ting, men ingenting som kan eksplodere.

Har dere mistanke om at brannen er påsatt?

— Nei, det er ingenting som tilsier det, sier Brattekås til fvn.no.

Brannårsaken er fortsatt uklar og politiet vil begynne de tekniske undersøkelsene på stedet i morgen.

"Bensin i fast form"

Sørkomp produserer blant annet undervanns beskyttelsescover til gass- og oljeledninger i Nordsjøen. De er laget av komposittmaterialer som brenner svært godt når de først tar fyr.

Dette førte til en eksplosjonsartet brann og brannvesenet slet med slukningsarbeidet på Tromøy i går kveld.

-Det brenner kraftig når alle oljematerialer tar fyr, og litt spissformulert sier vi at det er "som bensin i fast form", forteller brannsjef Jan Kongsvik til Agderposten.

I følge brannsjefen er det ikke snakk uforsvarlig oppbevaring på Pusnes.

Milliontap

Sørkomp regner med at verdier for mellom fem og ti millioner gikk tapt i brannen, som blusset opp ved 19.30-tiden tirsdag kveld. Tapene kunne blitt langt mer omfattende dersom flammene hadde spredt seg til nærliggende bygninger.

  • Konsekvensen er at vi blir litt forsinket med enkelte leveringer, men det var kun råvarer og ferdigproduserte produkter som brant opp. Så det blir bare litt ekstrajobb, forteller Jon Inge Brattekås.