Politiet rykket ut på en melding om husbråk i 8-tiden, men før patruljebilen ankom stedet hadde en svært beruset mann forlatt boligen.

— I forbindelse med bråk i privathus rykket vi ut. Før politiet kom fram hadde en svært beruset mann i en bil vi hadde beskrivelse på forlatt stedet. Bilen ble observert av en UP-patrulje som la seg etter han, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Biljakten startet i Arendal sentrum, fortsatte på E18 før den endte på Riksvei 42 mot Froland. Flere politienheter skal ha deltatt i jakten på bilen. Vitner fvn.no har snakket med forteller om en jakt i svært høyt tempo.

Like før ulykken fant sted skal UP-patruljen ha besluttet å avslutte jakten. Statens vegvesen opplyser at det i morgentimene var bart og vått på ulykkesveien.

– Patruljen syntes etter hvert at farten ble for høy, og forfølgelsen ble avbrutt. Om lag et minutt senere oppdaget de bilen i grøfta, liggende på taket, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til NTB.

Ifølge Agderposten skal mannen kun ha fått mindre skader i ulykken. Han ble hjulpet ut av sin egen bil av politifolkene og fikk kort tid senere legehjelp bak i politibilen.