OSLO: Det er flertall på Stortinget for å fullføre prosjektet, til tross for sterk og vedvarende motstand i Forsvarets militære ledelse.

Administrerende direktør Petter Klemsdal ved Umoe Mandal føler seg trygg på at MTB-ene blir bygd. Arbeidene er kommet så langt at det ikke er noen økonomi i å stanse prosjektet nå. Det er 86 prosent ferdigstilt, og alle kontrakter med underleverandører er gjort.

Regjeringen legger i slutten av mars fram langtidsplanen for Forsvaret for perioden 2009-2012. Planen bygger på Forsvarsstudie 2007, forsvarssjef Sverre Diesens vurderinger av utviklingen i Forsvaret, og rapporten fra Forsvarspolitisk utvalg (FpU), som er sammensatt av politikere og sivile eksperter.

– Selv om begge rapportene går inn for å avvikle MTB-våpenet, har jeg inntrykk av at det fortsatt er flertall på Stortinget for å MTB-ene i bruk. Ikke minst fordi nordområdene i vid forstand har fått fornyet interesse i det politiske miljøet. Her vil MTB-ene være et fullgodt supplement til fregattene. I disse enorme områdene er kvantitet viktig, altså antallet skip Norge til enhver tid kan operere til havs, sier Klemsdal til NTB.