KRISTIANSAND: 22-åringen ble pågrepet av politiet natt til søndag, etter at offeret møtte opp ved Mandal politistasjon og meldte fra om overfallet. Hans 19 år gamle kamerat, som også er siktet, er løslatt mot meldeplikt.

Voldsepisoden fant sted i den fengsledes bolig i Buråsveien. Offeret, en 22-åring fra Lindesnes, ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Han er nå utskrevet, og ble avhørt ved Mandal politistasjon mandag ettermiddag.

Slo med lampe

— Offeret har forklart at han ble angrepet uten foranledning og helt uprovosert. Han fikk gjentatte slag mot hodet. Blant annet ble han slått med en lampe, sier politioverbetjent Jan Arild Wigemyr ved Mandal politistasjon til fvn.no.

Siktede har imidlertid opplyst til politiet en helt annen versjon.

— Han sier at han ble provosert. Hendelsesforløpet fremstår foreløpig som veldig uklart, sier Wigemyr.

22-åringen fra Lindesnes pådro seg brukket arm, to knekte tenner og måtte sy en rekke sting i hodet.

Nachspiel

I tillegg ble en kamerat av ham, også han i 20-årsalderen, tvunget til å gi fra seg et minibankkort og koden. Mannen skal etter det fvn.no kjenner til også ha blitt påført slag mot hodet, men skal ikke ha kommet alvorlig til skade.

— Offeret og to kamerater var på vei hjem til den tredje, da de ble med inn til siktede på nachspiel. De skal kjent til hverandre fra før, men etter det vi vet var det bare perifert, opplyser Wigemyr.

Det var ifølge politiet kun disse fem som befant seg i leiligheten til siktede under voldsepisoden.

Dømt før

Den 22 år gamle siktede mandalitten har fra før av fire voldsdommer på seg, sist fra Kristiansand tingrett 31. januar i år hvor mannen ble dømt til to måneders fengsel for nesten å ha revet av øret til sin ekskjæreste. Også den gang brukte han inventar til å slå med. Ekskjæresten ble slått i hodet med en stol, slik at øret ble delvis avrevet og hun måtte sy 30 sting. Denne dommen er foreløpig ikke rettskraftig.

Tingretten la vekt på dette da de mandag varetektsfengslet 22-åringen.

«Når siktede kort tid etter dette utøver alvorlig vold med farlig redskap, viser det at han fremdeles ikke har innsett alvorligheten av sine handlemåter, og at han har en lav terskel for å begå voldshandlinger », heter det i kjennelsen.

Politiet vil nå undersøke tekniske spor og se om det kan være aktuelt med nye vitneavhør i saken.

— Vi har avhørt vitner, innhentet legeuttalelser og tatt utvidede blodprøver av de to siktede. Etterforskningen videre vil avdekke om det blir nødvendig med nye avhør, sier Wigemyr.