MANDAL: — Søket er avsluttet, uten resultat, opplyser politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til fvn.no onsdag kveld.

Den 76 år gamle mannen fra Mandal ble meldt savnet av en kamerat søndag kveld klokken 22. Mannen ble sist sett fredag, men hadde telefonisk kontakt med en bekjent lørdag. Etter dette er det ikke gjort noen observasjoner av mannen.

Søkt i sjøen

Politiet har med bistand fra Sivilforsvaret og Røde Kors lett etter mannen i områdene Furulunden, Skjebstad, Kallhammeren og Kastellet. Tirsdag klokken 13 ble landsøket etter den savnede avsluttet, mens søket fortsatte i sjøen.

— Dykkere fra brannvesenet har søkt etter mannen i sjøen. Halve området ble gjennomsøkt i går, og i dag har de søkt gjennom resten av området. Søket startet opp klokken 9, og ble avsluttet klokken 16.30, sier Gabrielsen.

Ingen flere plasser å lete

Det er ingen spor etter mannen, og politiet ser seg nødt til å avslutte søket da de ikke har flere plasser å lete.

— Vi har lett der det er klokt og riktig å lete, og har sjekket ut de plassene der det er sannsynlig at mannen kan befinne seg. Vi har lett i et område på én kilometer radius fra boligen. På grunn av mannens dårlige helse er det ikke mulig at han har kommet seg lengre unna, sier Gabrielsen.

Fryktes omkommet

76-åringen er bevegelseshemmet. Politiet frykter at han har omkommet.

— Det fremstår som svært usannsynlig at han fremdeles er i live. Når vi har konsentrert søket om sjøen, er det med tanke på å finne vedkommende omkommet, sier Gabrielsen.

Politiet tror ikke det er mulig at mannen kan ha overlevd på land i tre døgn. De har ingen teorier om hva som kan ha skjedd med ham.

Mangler tips

Søket etter den savnede vil ikke bli gjenopptatt med mindre politiet mottar tips i saken. Så langt har ingen meldt seg.

— Vi skulle gjerne ha lett mer etter ham, men nå har vi ingen steder å lete. Vi ber folk om å melde seg dersom de har tips til et område vi bør lete, sier Bjart Gabrielsen.