Se Nordgård møte Vige til debatt her

KRISTIANSAND: Flere av byens utesteder har den siste tiden fått klager fra naboer på grunn av støy. Nå varsler kommuneoverlege, Vegard Vige, at de kan bli nødt til å stenge dørene klokken 23.00 dersom ikke situasjonen bedrer seg.— I ytterste konsekvens åpner lovverket for muligheten til å kreve stengning dersom ikke noe annet nytter. Men jeg må da virkelig si at jeg håper at vi klarer å unngå slike ytterligheter, sier han til fvntv.

Se nyhetsreportasje: Klager på støy fra utesteder Kick tvunget til å stenge

Tidligere i år ble restauranten Kick tvunget til å stenge sin nattklubb på grunn av konflikt med naboer. Nå kan det samme skje med utestedene Midnight Club, Leopold og Frøken Larsen dersom de ikke tilpasser seg støyplagede naboer.

— Vi må stille de krav som det er nødvendig å stille for at de holder seg under lydgrensene som de er nødt til å håndheve, forklarer Vige.

Det er eieren av Frøken Larsen, Åkki Lidi, dypt uenig i.

— Hvis du velger å bo i byen så mener jeg at du må forholde deg til støy. Da må man regne med at det er trafikk, at det er mennesker som prater, og at det spilles musikk, sier hun.

Frykter for skjenkebevilgninga

Kommuneoverlegen er uenig.

— Det er ikke mulig å si at folk bare får finne seg i ikke å sove dersom de bor i sentrum, Vige

Frøken Larsen eieren frykter nå følgende det kan få dersom hun ikke tilpasser seg kommuneoverlegens ønske.

— Plutselig kan jeg nå miste skjenkebevilgninga dersom en nabo klager. Og da er det veldig vanskelig å investere i noe som er så usikkert, fastslår hun.

Visjoner

Daniel Nordgård frykter nå for Kristiansand som kulturby.

— Det er klart at de tekniske rammer som nå blir satt for hva som er mulig å gjøre støymessig, skjenketider og så videre, og videre ikke står helt i stil med de mål og de visjoner som politikerne, næringslivet og andre setter for Kristiansand som en levende kulturby, sier han.

Han mener at alle restriksjonene som er blitt satt er med på å sette en demper for mye av de spennende tingene som rører seg på kulturfronten i Kristiansand.

— Dersom vi ikke får en orden på dette vil det bli til et stort hinder for Kristiansand som musikkby og som kulturby, fastslår han.

Hva mener du, bør folk som bosetter seg i byen tåle litt støy, eller har kommuneoverlegen rett? Kjør debatt i kommentarfeltet under.