ARENDAL: Ifølge Agderposten er flere personer dømt for å ha kjørt vannscooter ulovlig, og snart skal saken behandles i EFTA-domstolen i Luxembourg.

Går til EFTA med vannscooter-sak

De fleste EU og EFTA-land tillater bruk av vannscooter, og nå vil domstolen vurdere om Norge må rette seg etter reglene om fri flyt av varer og tjenester over landegrensene.

Carl Jacob Johansen er blant ildsjelene bak det norske vannscooter-miljøet og det var hans sak som ble stoppet i tingretten tirsdag. Han kritiserer forbudet, og hevder at de moderne vannscooterne er langt mer stillegående enn vannskiene forbudet ble utformet mot.

– En moderne vannscooter er ikke noe annet enn en helt vanlig båt, hevder Jacobsen, og det er dette tingretten nå vil ha EFTA sin mening om.

Mye tullekjøring med vannscooter

– Jeg mente det var riktig å forelegge tolkingsspørsmål for EFTA-domstolen før vi behandler flere av disse sakene, sier tingrettsdommer Øyvind Strand til Agderposten.

Sverige og Danmark har også begrensninger på fri vannscooter-kjøring. Også i disse landene har EFTA og EF-domstolen vært inne i bildet for å vurdere lovligheten av forbudet.