KRISTIANSAND: Den ene av de to, en 36 år gammel mann fra Kristiansand, ble varetektsfengslet torsdag.

— Vi mener det foreligger fare for bevisforspillelse i saken, sier etterforsker Petter Sandell ved allmennavsnittet i Kristiansand.

Les også: Stjal regntøy for 700.000 kroner

Varer for 700.000 kroner er rapportert stjålet etter at det ble begått minst to inbrudd ved lageret til Regntøyspesialisten i Kirkegata. Sandell ønsker ikke å si noe om hva de to mistenkte har forklart i avhør.

— Det kan være flere personer involvert, og derfor ønsker vi ikke å gå ut med så mye informasjon om akkurat dette, sier Sandell.

Han ønsker heller ikke å si noe om de to har innrømmet å ha noe kjennskap til innbruddene.

— Jeg kan si at vi har funnet deler av det som ble stjålet der, men det er mye som ennå er borte, sier Sandell.

Forsøkte å selge tøy via sms

Ifølge fengslingskjennelsen ble det funnet regntøy hjemme hos 36-åringen. Kristiansand tingrett mente mannens forklaring på hvor han hadde fått regntøyet fra ikke var troverdig. I kjennelsen fremgår det også at 36-åringen har sendt tektsmeldinger hvor han tilbyr å selge tøy av samme type som ble stjålet fra Regntøyspesialisten.

Innbruddet i lageret ble først oppdaget natt til søndag. To dager senere ble det meldt om et nytt innbrudd, men da tok tyvene kun med seg rundt ti kartonger med de dyreste merkeklærne. Blant annet fritidsklær laget av North Face, Bergans, Henry Lloyd og Fjällräven.

— Hvis noen skulle bli tilbudt å kjøpe klær av disse merkene vil vi gjerne at de kontakter politiet, sier Sandell.