KRISTIANSAND: – Jeg har ikke sett filmen før, men jeg har lest boka. Den er kul, men det er lenge siden jeg leste boka, forteller Kristian Syse (8).

Sammen med mormoren og søsteren Martin (11) var han i formiddag på plass på Fønix for å se den norske storfilmen ”Knerten”.

Også søsknene Jesper Gregersen (5) og Lena (7) hadde tatt oppstilling foran billettluka for å sikre seg billett til samme film.

– Knerten er gøy, slår Lena fast. Pappa Svein Gregersen er godt fornøyd med at de kunne se film til halv pris.

– Jeg visste ikke at det var halv pris i dag, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dobbelt besøk

Kinosjef i Kristiansand kino, Petter Benestad, sier til fvn.no at besøket dobler seg på ”Den store kinodagen” i forhold til en vanlig lørdag.

– Vi synes at barneprogrammet i år er spesielt bra med de to helt nye norske familiefilmene ”Knerten” og ”Bestevenner”, sier Benestad.

Totalt skal 43 forestillinger vises i de sju salene på Fønix. Dessuten blir tas salen i Aladdin i bruk for å vise flere filmer.

Mange storfilmer

– Det er jo veldig mange forestillinger og halv pris på alt. Det er en del som tar et skikkelig kinomaraton, forteller Mette Seldal, som jobber ved kinoen i Kristiansand.

– Hvilke filmer går best?

– ”Michael Jackson's This Is It” og ”Knerten” går veldig bra. ”Law Abiding Citizen” hadde premiere i går og var da filmen som gikk best. Dessuten har vi Bollywood-filmen med tidenes største budsjett, ”Blue”, sier Seldal.

”A Christmas Carol”, ”Jenta som lekte med ilden” og ”The Informant!” er noen av de andre filmene som vises i løpet av lørdagen ved kinoen i Kristiansand.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fulle hus i Kvinesdal

Kinosjef i Kvinesdal, Jan Schou, er svært godt fornøyd med dagen og melder om fulle hus.

– Vi har hatt to forestillinger i dag og begge har vært stappfulle med 300 gjester. Vi får ikke lov til å slippe inn flere, så vi er kjempefornøyd, sier Schou til fvn.no.

Den årlige revyen i bygda går dessuten også av stabelen i dag. Dermed ble det kun plass til tre filmer — alle barnefilmer.

– På en dag som i dag savner kinosjefen den etterlengtede sal 2, sier Schou.

Ved kinoene Arendal, Lillesand, Mandal, Lyngdal og Flekkefjord arrangeres også ”Den store kinodagen” i dag.