FLEKKEFJORD: — Nå må vi først sette oss godt inn i det politikerne har vedtatt. Men vi har før sagt at vi velger Feda hvis det blir umulig å etablere seg i Flekkefjord på de vilkår vi trenger, sier Gro Gundersen som eier Scopos sammen med sin mann Harald.

Bedriften blir unik i sitt slag i Norge innen 180 graders filming, og planen er å etablere minst 25 arbeidsplasser.

Arbeiderpartiets forslag fikk flertall i bystyret. Det går ut på at kommunen vil selge Berrefjord-eiendommen, men at strandretten beholdes kommunal og at ekteparet Gundersen nektes å bygge leiligheter.

Gundersen sier at det med strandsonen er greit, men leiligheter må firmaet ha for å huse forskere som skal besøke bedriften.

— Jeg er dypt skuffet over Høyre og Frp. De støttet Aps forslag, men gikk først inn for at vi ikke skulle få kjøpe. De kaller seg næringspartier, men sier altså helt nei til en unik kompetanse-bedrift. Merkelig, sier Gro Gundersen.

Kvinesdal kommune står klar med tomt på Feda, og Gundersen har truet med å flytte dit hvis ikke Flekkefjord innfrir Scopos ønsker.

— Ja, jeg har sagt det, men nå må vi tenke oss om og sette oss ordentlig inn i hva som egentlig er vedtatt, og hva som er mulig å få til, sier hun.