LOS ANGELES, USA: Mike Tyson (43) ble pågrepet og senere løslatt mot kausjon etter et basketak på Los Angeles International Airport onsdag.

Tyson havnet i bruduljer med en paparazzifotograf.

Begge parter legger skylden på hverandre og vil anmelde hverandre for vold.

Tysons talsmann Tammy Brook forteller til nyhetsbyrået AP at den tidligere tungvektsmesteren var på reise med kona og sitt ti måneder gamle barn.

Ifølge Brook følte Tyson seg angrepet av en overivrig og aggressiv paparazzi. Hun hevder 43-åringen handlet i selvforsvar for å beskytte barnet sitt.

– Det er en rekke ulike versjon om hendelsen, og alt vil komme fram senere. Noen vitner støtter Tysons versjon, andre fotografens, sier Brook.

Det er ikke uvanlig at fotografer tar seg inn på flyplassen i Los Angeles for å ta bilder av kjendiser.

Fotografen pådro seg kutt i pannen og ble sendt til legebehandling etter basketaket.

Problemer

Tyson ble tidenes yngste tungvektsmester i boksen da han vant WBC-tittelen som 20-åring i 1986. Han hadde en vellykket boksekarriere, men utenfor ringen har livet hatt sine utfordringer for gutten som vokste opp i Brooklyn.

Han ble stemplet som ungdomskriminell og senere har problemene stått i kø. I 1992 ble han dømt for voldtekt i Indiana. Fem år senere ble han disket i kampen mot Evander Holyfield etter å ha bitt av en bit av Holyfields øre. Tyson er også dømt for voldsbruk og kjøring i ruspåvirket tilstand.

I 2003 begjærte Tyson seg selv konkurs. Totalt gikk «Iron Mike» 56 kamper som profesjonell. 50 av disse ble vunnet, hvor av 44 på knockout.

Ble disket

Det første tapet kom i kamp 38 da James «Buster» Douglas ble for sterk i Tokyo i 1990. Tap to kom mot Evander Holyfield i 1996. Da tapte Tyson sin WBA-tittel. Året etter skulle han ha revansj, men det endte med skandale da Tyson bet av en bit av Holyfields øre og ble disket.

Tysons siste seier i ringen kom mot Clifford Etienne i Memphis i 2003. Siste gang Tyson var i ringen var mot Kevin McBride i 2005. Det endte med tap på teknisk knockout.