Les også: Fylkeslegen vurderer å anmelde sykehuset

KRISTIANSAND: I dagens Fædrelandsvennen meldte vi at sensitiv informasjon om 82 svineinfluensa-smittede sykehuspasienter lå tilgjengelig på internett etter en glipp fra Sørlandet sykehus. Sykehuset fjernet umiddelbart listen fra sine nettsider da Fædrelandsvennen gjorde dem oppmerksom om saken.

Men fortsatt er det mulig å finne listene via søkemotorer på internett, meldte vg.no i ettermiddag.

— Vi tar dette kjempealvorlig. Vi jobber på spreng for å få slettet alt så fort som mulig, sier Gun-Elise Gustafsson, klinikksjef for medisinsk serviceklinikk, til fvn.no.

Lagrer kopi Problemet er at mange søkemotorer tar en «kopi» av mange internettsider slik de så ut på ett tidspunkt etter at de ble publisert. Google har lagret Excel-dokumentet med pasientinformasjonen fra Sørlandet sykehus i en HTML-versjon som fortsatt er tilgjengelig.

- Har dere vært i kontakt med Google?

— Ja. Vi holder på via alle kanaler for å få slettet alt, sier Gustafsson.

Hun viser til at sykehuset vil komme med en uttalelse klokken 15 i dag.

Klassisk tabbe Jan Grønbech, sjef for Google i Norge, sier til VG at dette er en klassisk tabbe. Ifølge Grønbech må man først sette url-adressen ut av funksjon, og deretter kontakte Google for å få dem til å slette informasjonen.

— Den siden er ikke fjernet. Den feilen gjøres av alle hele tiden. I 99 av 100 sånne tilfeller er det problemet, sier han til VG, og sikter til at man sletter tekst eller fjerner innhold, men ikke ordner med nettadressen til der informasjonen har ligget.

Fvn.no følger saken.