LILLESAND: Tre biler var involvert i ulykken. To av dem kolliderte front mot front.

— En kvinne ble alvorlig skadet, og ble brakt med luftambulanse til sykehus. Hun var på vei nordover da hun ble truffet av en annen bil, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Tilstanden stabil

Den 43 år gamle kvinnen var alene i bilen. Hun ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. De første meldingene gikk ut på at hun var kritisk skadet, men akuttmottaket ved sykehuset opplyser til fvn.no klokken 12 at kvinnens tilstand er stabil.

Klokken 19.00 var kvinnens tilstand uendret.

Ulykken skjedde da en bil med fem personer kom over i motgående kjørefelt på riksvei 402 ved Storemyr.

— Bilen kom fra Birkeland, og lå i kø nedover mot Lillesand. Da køen stoppet opp, kom bilen over i motgående kjørefelt, og traff den 43 år gamle kvinnen som var på vei mot Birkeland. Bilen kom også borti en bil i køen, men om dette skjedde før eller etter kollisjonen er uklart, sier Solås.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KRAFTIG SMELL: Bilene traff hverandre front mot front. (Foto: Jostein Blokhus) Foto: Jostein Blokhus

Det var en 20 år gammel kvinne som kjørte bilen som kom fra Birkeland. Etter det fvn.no kjenner til, var de fem personene i bilen elever ved Birkeland folkehøgskole.

Fratatt førerkortet

— Føreren av bilen ble fratatt førerkortet. Dette skjedde på grunn av manøveren hun gjorde, så blir det opp til politijurist å avgjøre om beslaget skal opprettholdes. Det er ikke mistanke om høy fart, etter hva jeg kjenner til, sier operasjonsleder Solås.

En 18 år gammel mann, som var passasjer i bilen som kom fra Birkeland, ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med kuttskader i pannen.

De fem andre involverte i ulykken, det vil si fire i den ene bilen og føreren av bilen som stod i køen, kom ifølge politiet fra ulykken uten fysiske skader.

Tekniske undersøkelser

Totalt fire ambulanser ble sendt til stedet. Etter det fvn.no kjenner til, satt ingen personer fastklemt.

AMK meldte fra til politiet om ulykken klokken 08.16. Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Bilene er blitt tauet inn til Statens vegvesen for kontroll.

— Krimteknikere har gjort tekniske undersøkelser på stedet, og bilene er tauet inn for videre undersøkelser, sier Solås.

Trafikken ble omdirigert via en grusvei mens opprydningsarbeidet pågikk.

FEM PERSONER I BILEN: Fem personer satt i Golfen som kom over i motgående kjørefelt. Den 43 år gamle kvinnen kjørte en Volkswagen Passat. (Foto: Jostein Blokhus) Foto: Jostein Blokhus