KRISTIANSAND: Det var i desember i fjor at det svartnet for 32-åringen under en tur på byen i Kristiansand. Ifølge dommen skal han ha sparket en politimann svært hardt i armen under en pågripelse. Han skal også ha framsatt drapstrusler mot de to politimennene som pågrep ham, samt at han oppførte seg krakilsk både under pågripelsen og i sentralarresten.

Mannen ble pågrepet av politiet fordi han var mistenkt for å ha knust et stort utstillingsvindu i sentrum av Kristiansand.

32-åringen ble imidlertid ikke dømt for ruteknusingen ettersom retten ikke finner det tilstrekkelig bevist at han aktivt gikk inn for å knuse vinduet. Retten legger til grunn at han kan ha falt inn i vinduet som følge av sterk beruselse. Et vitne skal imidlertid ha sett mannen krype ut av utstillingsvinduet like etter at han hørte et kraftig smell.

Retten idømte mannen en fengselsstraff på totalt 45 dager hvorav 15 dager er gjort betinget. Vedkommende er straffedømt seks ganger tidligere.

Tingrettsdommer Ivar Oftedahl påpeker i dommen at vold mot politiet skal straffes hardt, og at ubetinget fengsel skal som hovedregel idømmes.