Gjerstad: Det mener KrFU-leder og førstekandidat i Aust-Agder KrF, Kjell Ingolf Ropstad.

— Jeg har tenkt lenge på tiltak som kan skape arbeidsplasser i regionen og gjøre det lettere å få ungdom til å flytte hjem igjen. Å flytte ut et tilsyn er kanskje den beste distriktspolitikken, mener Ropstad.

Han ser helt konkret for seg at for eksempel Opplysningsvesenets fond legges til Brokelandsheia i Gjerstad.

— Vi har i alle fall kompetanse til det tilsynet på Sørlandet. Dersom det blir plassert øst i Aust-Agder, går det fortsatt an å utnytte ressurser i Arendal, sier Ropstad engasjert.

Opplysningsvesenets fond forvalter statskirkelige eiendommer. Det er underlagt kultur- og kirkedepartementet.

— Det må ikke være sånn at kompetansen må ligge i Oslo. Fordelen om en tar en region, er at det er vanskelig for en bedrift å etablere seg, men lett for staten, sier han.

I perioden 2002-2007 ble en rekke statlige tilsyn flyttet ut av Oslo, blant annet ble post- og teletilsynet flyttet til Lillesand. Noe av hensikten var å få folk til å flytte ut fra Oslo. Ifølge Aftenposten, var det bare syv prosent av de ansatte som flyttet med de fem tilsynene som ble flyttet vekk fra østlandsområdet.

Men dette bekymrer ikke Ropstad.

— Forrige gang var det en del kritiske røster. Men jeg mener det er stor realisme i dette nå. Vi må samle oss på å få arbeidsplasser til øst i Aust-Agder. På grunn av finanskrisen vil en del distrikter bli rammet, og da må staten være tydelig på at en vil ha en satsing i distriktene, sier han.