KRISTIANSAND: — Da jeg så saken i Fædrelandsvennen, så jeg fort at det var min katt det var snakk om, sier Emma Lind, eieren av katten, som heter Tikka.

Nytilflyttet

Hun hadde da ikke sett sin firbeinte venn siden forrige lørdag. I går ettermiddag reddet brannvesenet i Kristiansand Tikka ned fra et tak i Dronningens gate. Lind forteller at det bare er fire uker siden Tikka flyttet til Sørlandets hovedstad.

— Ho har vært veldig mye inne i det siste for å bli kjent med det nye hjemmet sitt, men ho er egentlig en utekatt. Så med en gang ho så sjansen, pilte ho ut døra, forteller Lind.

Forsvant igjen

Neste kjente observasjon av den rastløse katten var altså da KrFs gruppeleder i bystyret, Jørgen Kristiansen, så Tikka på taket av det såkalte glassmagasinhjørnet i Dronningens gate. Han tilkalte brannvesenet, som straks var på pletten for å hjelpe. Men brannvesenets utsendte ble ikke møtt med vennlighet. Tikka klorte og bet, helt til redningsmannen, brannkonstabel Frode Storebrua, så seg nødt til å slippe henne. Tikka braste ned i asfalten seks meter lengre nede, og haltet rakst fra stedet.

Og siden da har Tikka vært sporløst forsvunnet - igjen.

Snill katt

  • Jeg må si at jeg ikke kjenner meg igjen i den beskrivelsen av katten som er i avisen. Ho er ikke aggressiv, men egentlig en veldig kosete og vennlig katt, forteller Lind.

Lind vil nå veldig gjerne ha tilbake Tikka tilbake, og oppfordrer folk som har sett katten til å ta kontakt med en veterinær, eller Fædrelandsvennen.

— Vi har gitt beskjed til alle veterinærene, så de skal ta kontakt med oss hvis de får inn en katt som kan være Tikka, forteller Lind.

Hun er nokså overbevist om at Tikka har gått seg vill, og ikke har fått seg en ordentlig matbit på en stund. Og det er nok ikke så greit for en tre år gammel katt å gå sulten og rådvill rundt i Kristiansand, særlig når en tar med seg følgende opplysning fra matmor:

— Det virker som om Tikka ikke liker Sørlandet.

STAKK AV: Her stikker katten Tikka av etter redningsaksjonen. Siden har ingen sett henne. (Foto: Vegard Damsgaard) Har du sett Tikka? Tips oss!