SØGNE: I løpet av lørdag kveld ble åtte ungdommer bøtelagt for drikking på bussen mellom Søgne og Kristiansand. Det skriver lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Sogndalen lensmannskontor i en e-post til Fædrelandsvennen.

Etter flere episoder med bråk og slåssing på Søgnebussen så busselskapet seg nødt til iverksette drastiske tiltak. Etter flere tilbakemeldinger fra livredde bussjåfører innledet Bussen AS et samarbeid med politiet.

— Hvis ikke det bedrer seg, må vi innstille nattbussavgangen fra Kristiansand til Søgne klokken 03.15, og fra Tangvall til byen 23.57, sa trafikksjef Oddvar Abrahamsen fra Bussen 28. januar.

Lensmann Pedersen varslet at bråkmakere på bussen ville bli ilagt bøter opp mot 10.000 kroner.

Ifølge Pedersen er 12 personer bøtelagt for drikking på Søgnebussen i løpet av februar. Politiet varsler at de vil fortsette kontrollene på bussen også i tiden fremover.

Trafikksjef Abrahamsen er godt fornøyd med aksjonen.

— Det har ikke vært noe bråk på bussen i det siste, men det hadde vi heller ikke forventet. Vi gikk bredt ut i media og informerte om at det ville være sivilt politi på bussen, så det ville overrasket meg hvis bråket hadde fortsatt, sier han til fvn.no.

I Agder politidistrikt ble bøtesatsene økt i 2005. Fra og med april 2005 måtte du ut med 3000 kroner i bot for drikking på offentlig sted.

3. mars vil Bussen AS og politiet ha et møte for å evaluere situasjonen.

— Da vil vi også legge en slagplan for veien videre, sier Abrahamsen.

Les også: Varsler megabøter for bussbråk