LINDESNES: — Det var dramatisk da det brant, sier Kåre Grønning, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til fvn.no. Klokken 16.41 fikk politiet melding om en 33-fots Skilsø motorseiler som brant og tok inn vann.

Laget provisorisk flåte

  • De to personene fikk surret sammen en midlertidig redningsflåte av det som var i båten, og ble plukket opp av en båt som var i nærheten. Personene er uskadet og brannen kom under kontroll, sier Grønning.

Redningsskøyta "Ægir" hjalp til med å slepe båten inn til land. Båtens tilstand var ikke verre enn at personene ble slept inn i båten deres.

Nødmeldingen ble sendt over VHF-radio, opplyser Grønning.

Luftanbulanse, et Sea King redningshelikopter, og båter i nærheten bidro i redningsaksjonen.

Også redningsskøyta "Ægir" ble altså satt inn i redningsaksjonen, og gikk fra kai fra Abildsnes, utenfor Hidra, rundt klokken 17. Dramatisk

  • Vi er på vei, men vet ingenting annet enn at det angivelig er en båt som er i brann, sa Tor Johansen på Ægir, til fvn.no, klokken 17. Han måtte avbryte et annet oppdrag for å delta i redningsarbeidet.

Det var lenge svært dramatisk, og flere båter i nærheten ble varslet og bidro i redningsaksjonen. Johansen opplyste klokken 17.30 at det var mulig brannen i båten ikke var like ille som først fryktet.