LYNGDAL: Siden påske har over 70 bilførere mistet lappen i en lang rekke kontroller på den ulykkesutsatte veistrekningen, og i går mistet altså ytterligere fem lappen.

— Vi hadde en kontroll i Lenefjorden søndag mellom 17.30 og 20.30. Fem personer ble anmeldt og førerkortet ble da beslaglagt. Hastighetene varierte mellom 92 km/t og 109 km/t i 60-sonen på E 39. 19 personer fikk i tillegg forenklet forelegg, forteller operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

De siste månedene har UP gjort strekningen ved Lenefjorden til et av de største satsingsområdene på Agder, og i dag er det 636 dager siden den siste alvorlige ulykken fant sted på strekningen. Kontrollvirksomheten har vist seg å føre til at færre kjører for fort.

— Mens den forrige målingen avdekket at mellom 30 og 40 prosent kjørte 70 kilometer i timen eller mer, viser tallene nå at kun 10 prosent kjører over 70. Dette viser at synlig politi og hyppige kontroller får ned farten, noe som igjen reduserer antallet ulykker, fortalte UP-sjef Steven Hasseldal nylig til Farsunds avis om de to gjennomsnittsmålingene som Statens vegvesen har gjennomført i år.

Les mer om trafikksituasjonen i Lenefjorden