ARENDAL: Dette melder agderposten.no .

25-åringen ble på fredag varetektsfengslet for fire nye uker. Den ene av de to rettspsykiatrisk oppnevnte, Agneta Nilsson, har i sin foreløpige rettspsykiatriske undersøkelse konkludert med at siktede verken er psykotisk eller psykisk utviklingshemmet.

— Ei heller er ”bevisstløshet” en aktuell problemstilling, skriver hun i sin rapport.

Dette betyr at den siktede 25-åringen i hennes øyne er strafferettslig tilregnelig i henhold til straffeloven. Den siktede ble arrestert 1. mars i år, siktet for å ha slått sin nabo til døde. Etter å ha slått naboen i hjel skal 25-åringen angivelig ha skjendet liket, og gjemt det i kottet innenfor soverommet sitt. I 16 dager bodde han med sin døde nabo i skapet.

I rettsmøtet før helgen krevde 25-åringens forsvarer at klienten kun skulle ilegge klienten 14 dagers fengsling, ettersom det fortsatt er en teoretisk mulighet for at den endelige judisielle observasjonen konkluderer med at klienten er utilregnelig. Dette gikk ikke retten med på.

Ifølge agderposten.no ble avslaget grunnlagt på denne måten.

— Retten forutsetter at en annen vurdering i den endelige undersøkelsen – i den fullstendige judisielle observasjonen – bevirker at påtalemyndigheten straks tar spørsmålet om fortsatt varetektsfengsling opp til ny vurdering, skriver dommer Ragnar Bredoch i kjennelsen.

De to rettspsykiatriske sakkyndige har frist til 1. juni med å avgi sin erklæring. Politiets etterforskning er avsluttet.