KRISTIANSAND: Lørdag 9. oktober 2004 drapstruet en da 50 år gammel mann et ektepar i Vågsbygd som var naboer, og kastet en stein i hodet på mannen.

Samtidig kom han med alvorlige trusler mot kona. Tre måneder senere ble mannen dømt til åtte måneders fengsel, derav tre måneder betinget. Dommen ble senere opphevet av lagmannsretten, fordi politijuristen som hadde tatt ut tiltale ikke hadde den nødvendige kompetanse.

Senere er saken forsøkt berammet på nytt en rekke ganger, men politiet har de siste årene ikke klart å få tak i den tiltalte mannen, som har oppholdt seg i utlandet. Først i sommer klarte politiet å varsle mannen at straffesaken mot ham skulle starte i Kristiansand tingrett i går klokka 09. Men den tiltalte møtte ikke frem, selv om han har flyttet tilbake til Norge.

Saken ble likevel fremmet for retten, og denne gang nøyde aktor seg med å foreslå en betinget fengselsstraff, fordi det har gått seks år siden det straffbare forholdet fant sted.

I retten i går satt forsvareren, advokat Bjørgulf Rygnestad klar. I likhet med aktor, politiadvokat Arne Kjønstad, har han ventet i seks år på avgjørelsen. Den kommer om få dager.