OSLO: Løyte, som opprinnelig kommer fra Arendal og Kristiansand, har de siste årene vært profilert toppløsmodell og politiker. Nå venter andre utfordringer etter at hun onsdag ble mamma.

Tirsdag skrev Løyte på sin blogg at hun og samboeren Christian Bjelland var på vei til sykehuset for å sette i gang fødselen.

Jente nummer to

Onsdag kom lille Victoria til verden. Fra før har Løyte en datter.

— Klokken 22.50 kom vår lille prinsesse Victoria til verden. Hun har ti fingre, ti tær og noen meget gode lunger, sier Bjelland til TV2-programmet "God kveld Norge".

Løyte startet sin politiske karriere i Fremskrittspartiets ungdom i Kristiansand og ble sterkt kritisert for samtidig å jobbe som toppløsmodell. Ifølge sin egen blogg er hun nå sekretær for Fremskrittspartiet i Frogner bydel i Oslo, og stiller som kandidat til bydelsvalget neste år.

Lettkledd modell

Som modell deltok Løyte under innspilling av tv-serie på Playboy Mansion i USA. Der fikk hun bo sammen med Hugh Hefner og ble avbildet lettkledd i Playboy.

Hun har dessuten stilt opp som "valgekspert" i mannebladet FHM og gått ut med tydelige meninger om at kvinnen selvfølgelig må tilfredstille sin mann.

— Selvfølgelig må kvinnen tilfredsstille mannen seksuelt, og ha sex når han vil det, skrev Løyte på sin blogg i april 2009. Innlegget kom som støtte til svenske Anna Anka, som like før hadde kommet med tilsvarende utspill.