KRISTIANSAND: Kvinnen var på kureroppdrag som narkosmugler da politiet og tollvesenet fulgte henne fra på toget fra Gøteborg mot Oslo 8. mars i år. Kokainpartiet var hentet i Nederland. Om bord i toget var det også tollere og en narkohund. Politiet mener at en 33 år gammel mann fra Nigeria og en 26 år gammel mann fra Etiopia var oppdragsgivere.

Vognsettet hvor kvinnen satt i ble undersøkt av politiet, tollerne og hunden. Narkohunden markerte på kvinnen, og innsydd i en spesialtruse ble det funnet en halv kilo kokain. Kvinnen har erkjent forholdet, men ville ikke fortelle hvem mottakeren var. Hun har fortalt politiet at hun var klar over mengden og hvilket stoff hun hadde hentet i Nederland.

Politiet hadde imidlertid over lang tid spanet og telefonavlyttet de to øvrige tiltalte i saken. 33-åringen oppholdt seg på Oslo sentralstasjon før toget skulle komme, og der ble han pågrepet av politiet.

To dager etterpå ble 26-åringen arrestert.

33-åringen er også tiltalt for å ha hatt befatning med ytterligere 80 gram kokain og 15 gram heroin. Dette var stoff som han sammen med en 31 år gammel mann fra Sudan hentet i Oslo og brakte til Kristiansand.

Under rettssaken i tinghuset tirsdag var det skjerpet sikkerhet. Uniformert politi var i nærheten til ulike tider utenfor rettslokalet.