MANDAL: Ulykken skjedde ved avkjørselen til Ålo, om lag en kilometer vest for kommunegrensen mellom Søgne og Mandal, like over klokken 09. Se intervju med politiets innsatsleder øverst i saken.

— En personbil kom over i motsatt kjørefelt, og traff en trailer i fronten. Føreren av personbilen er omkommet, opplyser Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Lav fart

Flere ambulanser, politi og brannvesen ble sendt til stedet. Politiet utelukker ikke at bilføreren har fått et illebefinnende.

Den omkomne mannen er 76 år gammel. Pårørende er ved 18.30-tiden varslet, men politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med den omkomnes navn.

Traileren kom kjørende fra Mandal, da ulykken skjedde på toppen av bakken ved avkjørselen til Ålo.

- Det er en personbil som har kommet fra øst og han har plutselig skåret over i motsatt kjørefelt, hvor det har kommet en fullastet trailer i veldig lav fart oppover en bakke. Det er ingen bremsespor, ingenting som tyder på annet muligens enn et illebefinnende, sier politiets innsatsleder på stedet, Per Bratteberg, til fvn.no.

(Les mer under bildet)

Foto: Vegard Nekstad

Den lokale ulykkeskommisjon fra Statens vegvesen og to krimteknikere fra politiet ankom ulykkesstedet like før klokken 10. ## Ikke glatt

Veien var våt, men ikke glatt da ulykken skjedde. Det var ikke bremsespor på stedet etter ulykken.

E 39 var stengt mens tekniske undersøkelser og opprydningsarbeidet pågår, men veien ble åpnet ved 11.30-tiden. Trafikken ble omdirigert via grusveien mot Ålo og via Holum på riksvei 459 etter ulykken.