— Midt i en utforbakke dukket det opp en hund som ikke visste hvor den ville. Det endte med at jeg kjørte på den, mistet balansen og endte i en rot som lå i grøfta. Det gjorde utrolig vondt, og først trodde jeg at jeg hadde knust hele hofta. Men da jeg kunne stå på beinet, skjønte jeg at det ikke var så alvorlig, sier Verås Larsen, som antar at han hadde rundt 50 km/t da uhellet skjedde.

Flekkefjæringen var tilbake på skiene igjen i går. Og han er godt i gang med forberedelsene til årets sesong.

— Jeg er mye mer motivert nå enn jeg har vært de siste par sesongene. I fjor var jeg ikke bra nok da det telte som mest i VM, men i år har jeg planer om å vise meg fra en helt annen side, sier en revansjesugen Verås Larsen til Fædrelandsvennen.

Han endte helt nede på sjette- og niendeplass i VM i fjor - etter å ha blitt verdensmester og olympisk mester i de to foregående sesongene.

Sørlendingen var knapt til å kjenne igjen.

— Fjorårssesongen var grei til tider, men finaleløpene i VM var ikke gode nok. Jeg prøvde ut en del nye ting før og under sesongen som ikke fungerte, som for eksempel høydetrening som var den største forskjellen, sier Verås Larsen.

Hovedoppgave.

Sesongoppkjøringen hans startet i november i fjor, og fram til november i år er planen å ha trent rundt 850 timer. Det vil ikke bare si en økning på 100 timer fra i fjor, det innebærer også at han øker antall kilometer på vann fra 4000 til 5000. Og det til tross for at han nå i januar har vært opptatt med å skrive hovedoppgave i idrett, og dermed har trent mindre enn han ellers ville gjort i januar.

— Akkurat i denne perioden har studiene vært viktige for meg. Dette er siste sjanse for å fullføre masterstudiet mitt. Men når jeg reiser til Florida 12. februar, blir det supermengder med trening, sier Verås Larsen.

— Det passer ikke dårlig med studier nå, midt i sesongforberedelsene?

  • Neida, det er bare greit å få det ferdig. Nå som jeg blir ferdig med studiene får jeg 15 måneder på meg til bare å fokusere på OL, det er mye bedre enn å gjøre ting halvveis.

Gullform.

For selv om motivasjonen er langt større i år, er det mye fordi OL i 2008 kun er én sesong unna.

— Det er OL som gjør denne sesongen så viktig. Ikke bare er det kvalifisering til Beijing i år, men det er også på tide nå å vise at jeg har et bra potensial igjen. Målsettingen er å ta medalje på K1 500 og 1000 meter. Om det blir gull eller bronse betyr mindre, poenget er å vise at jeg er der jeg skal være før OL, sier vestegden.

Landslagssjef Morten Ivarsen er sikker på at vi får se en helt annen Verås Larsen allerede i år.

— Eirik er mye mer motivert og mye bedre mentalt forberedt enn han har vært de siste par sesongene, sier Ivarsen.

— Tror du han vil være i gullform til VM?

— Jeg tror i alle fall han er tilbake i medaljeform, og i OL neste år tror jeg han er i gullform, sier Ivarsen.