KRISTIANSAND: Operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt er overrasket over hvor lett den mistenkte biltyven kunne fått med seg en bil fra boligområdet Bråvann platå i Kristiansand fredag morgen.

— Mens vi lette etter biltyven, kom mange naboer ut, startet opp bilene sine, og gikk inn for å spise videre på frokosten. De ga mannen en gylden mulighet til å slippe unna, sier Arnesen til fvn.no.

Rev seg løs

Politiets søk i området startet etter at en mannlig huseier kom hjem fra jobb like før klokken 06. Utenfor mannens bolig på Bråvann platå, kom tyven ut fra mannens parkerte bil.

— Vedkommende ble holdt fast av bileieren, men rev seg løs og løp fra stedet. En hundepatrulje søkte etter spor i området, men uten resultat, sier Arnesen.

Uklart om noe stjålet

Det er foreløpig uklart om noe ble stjålet fra bilen.

— Vi vet så langt ikke om han var i ferd med å stjele bilen, eller om han forsøkte å stjele inventar, sier operasjonslederen, som er interessert i tips fra noen som kan ha sett mannen.

Innbruddstyven skal ha vært av utenlandsk opprinnelse, og iført lue og grå vinterjakke.

— Det er uklart hvor han kan ha tatt veien. Men det kan hende at vi får inn meldinger om at noen er frastjålet bilen mens de spiste frokost, sier Arnesen.

Mistenkt for biltyveri og innbrudd

I løpet av natten har en bil blitt stjålet fra Øygarden i Søgne. Politiet fikk melding om tyveriet klokken 07.46 fredag, og de mistenker at det er mannen som prøvde å stjele en bil på Bråvann som står bak.

Mannen mistenkes også for å ha gjort innbrudd i fire biler i Øygardsheia i Søgne natt til fredag.

— Mye tyder på at det er samme mann som står bak alle disse forholdene, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.