LISTER: Ifølge Farsunds Avis er Lyngdal kommunes brøytebudsjett for 2008 på 850.000 kroner, derav 380.000 kroner er avsatt til beredskap. I helga var 13 maskiner fra kommunen ute og brøyet snø på veiene.

— Fra fredag klokken 1700 var det full rulle frem til søndag kveld. To døgn tilsvarer bortimot 500.000 kroner. Da sier det seg selv at det ikke er stort igjen, sier plan- og driftssjef Tore Larsen.

Regnestykket viser at utgiftene til helgas brøyting vil ligge på rundt 10.000 kroner i timen.

Restene av budsjettet brukes tirsdag til å rydde opp snø og slaps som ligger igjen i veibanen.

Ikke råd til mer snø

Til tross for at året såvidt er begynt satser Larsen på at det ikke kommer mer snø. Han ser mørkt på situasjonen hvis det likevel skulle skje.

— Da blir det fryktelig utrivelig, for kommunen har ikke mer penger. Vi har foreslått mer til brøyting, men jeg forstår at politikerne må prioritere. Har de prioritert, så har de prioritert, sier han.

I fjor var kommunens brøytebudsjett på 620.000 kroner. Etter snøkaoset i februar hadde de oversteget budsjettet med 150.000 - 200.000 kroner, og da kom ikke noe snø på slutten av året.

— Været var gunstig da, så overskridelsen var liten i forhold til det vi får nå. Pengene skal jo også rekke til mer enn brøyting, så dette blir en utfordring, sier Larsen.

Usikkert om flere har sprengt budsjettet

På det meste fikk Agderfylkene 93 centimeter snø i helga, og brøytemannskapene jobbet på spreng over alt. Det er foreløpig usikkert om flere kommuner enn Lyngdal har sprengt brøyebudsjettet.

— Vi har ikke fått inn timelistene for helga, så vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mye penger som er brukt på brøyting. Muligens får vi noen tall i slutten av uka, sier brøytesjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune til fvn.no.

Farsund kommune regner ifølge Farsunds Avis med at brøytingen har kostet mellom 8.000 og 10.000 timen.

— Men det spørs jo hvor lenge det ble brøytet. Det vet vi ikke før regningene kommer inn, så det vil først vise seg i begynnelsen av mars, sier Geir Tønnessen, enhetsleder for teknisk drift i kommunen.

Heller ikke kommunene Mandal og Arendal har foreløpig oversikt over hvor mye snøfallet i helga har kostet dem.