KRISTIANSAND: — Alle passasjerer har nå fått beskjed om å reise til Fredrikshavn, sier nettjournalist Jon Anders Møllen over telefon til fvn.no klokken 14.45. Den kraftige vinden skaper problemer for passasjerer som skal til og fra Kristiansand-Hirtshals med ferjen i dag.

Så mange som 1700 passasjerer står nå værfast i Hirtshals og venter på ferjen "Chistian IV", som har store problemer med å komme forbi moloen.

Vindretningen og vindstyrken gjør det svært vanskelig å være i ferjebransjen i dag.

Ifølge Markedssjef ved Color Line, Odd Grønberg, gikk "Christian IV" fra Kristiansand hele to timer forsinket i dag morges, med ny ankomstid klokken 15.00 i Hirsthals.

Grønberg håpte i det lengste at at ferjen skulle klare å komme seg inn til kaien i Hirtshals. Men nå ser det ut til at den kraftige vinden hindrer båten i å komme forbi moloen.

– Akkurat nå ser det ikke helt bra ut, ettersom det blåser kraftig i området, og det ser ut til å bli enda verre, sier markedssjef i Color Line Odd Grønberg til NTB.

Dermed må ferjen reise videre til Fredrikshavn for å få tatt passasjerene ombord derfra.

Må reise via Fredrikshavn

Turen hjem har ikke gått helt som planlagt for Jon Anders Møllen og de andre passasjerene.

Omkjøringen til Fredrikshavn er på ca. 45 minutter. " Christian IV" er ventet å legge til kai klokken 18. Opprinnelig skulle ferjen ha dratt fra Hirtshals til Kristiansand 13.35 i dag. Så langt er ferjen forsinket med fire-fem timer dersom ferjen går fra Fredrikshavn klokken 18. Men Møllen har liten tro på at båten legger fra Fredrikshavn klokken 18. — De sier jo det blåser med orkansstyrke ute i Skagerrak, sier Møllen.

Da er det vel ikke så mange som egentlig har lyst å ut på sjøen?

— He-he, nei, det er det ikke. Vi håper jo nesten på et hotell, ler Møllen.

Omdirigert til Fredrikshavn «Peter Wessel», som dro fra Larvik som planlagt klokka 8.15 søndag, skulle også til Hirtshals. Passasjerferja ble imidlertid omdirigert til Frederikshavn for å legge til der i stedet.

Lørdag kveld førte det kraftige været i Skagerrak til at «Prinsesse Ragnhild», som var på vei fra Vestlandet til Danmark, måtte gjøre vendereis. «Prinsesse Ragnhild»ankom Stavanger rundt midnatt, og reiste videre til Bergen klokka 6.00 søndag morgen.