KRISTIANSAND: — Jula blir litt amputert, men vi har heldigvis litt tid til å handle noen nye gaver, sier Terje Lauvdal, som bor i Flekkefjord.

Robbet mens de var på konsert

Han var i Kristiansand for å hente sine barn på 18 og 21 år som studerer der, hjem til juleferie i Flekkefjord.

Turen ble kombinert med litt julegavehandling og utveksling av pakker med hans foreldre og brødre som bor i Kristiansand. Derfor ble bilen fylt opp med både bagasjen til hans barn og julegaver til en verdi av cirka tre-fire tusen kroner, mens Terje, hans barn, og niesen hans som også var med, gikk på en konsert i domkirken.

— Da vi kom tilbake til bilen, som sto parkert nede ved kaien i Kvadraturen, var ruten på bilen knust og alt av verdier i bilen var borte. Politiet var kjapt på plass, men det ble jo masse styr med den knuste ruten og forklaring og anmeldelse til politiet, forteller Lauvdal.

Verdi på 10-15.000,-

To Ipoder (mp3-spillere), digitalt fotokamera, en pc og et pass, klær, samt masse julegaver, var verdiene som var borte. Tilsammen verdier til det Lauvdal antar å være rundt 10-15.000 kroner.

— Det var veldig kjedelig. Vi har i alle fall lært at en ikke skal forlate bilen fylt opp med masse ting som en ikke kans skjule, sier Lauvdal.

Han vil anmelde tyveriet og innbruddet i bilen, og håper å få igjen en del på forsikringen.

Flere innbrudd søndag kveld

Innbruddet og tyveriet fra bilen til Lauvdal er ikke det eneste i helgen. Søndag var det flere tilfeller.

— Klokken åtte i kveld fikk vi meldingen fra ei dame på Sørlandssenteret, som fortalte om innbrudd i bilen hennes, som hadde stått parkert i cirka en time. Tre julepakker var forsvunnet fra bilen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Litt senere, klokken 20.28 fikk politiet melding om innbrudd i fire biler på Quality, hvor det i alle fall fra en av bilene var forsvunnet noen julepakker. Alle vil anmelde innbruddene og tyveriene.

— Vinduene ble knust på bilene, sier Solås.