KRISTIANSAND: De siste månedene har det ikke vært gratis kildevann å få utenfor CB sine fabrikklokaler. Det siste tiåret har over fem millioner liter vann strømmet ut, men nå er det slutt.

Leder for Demokratene, Vidar Kleppe, har rettet en interpellasjon til bystyret hvor han ber politikerne om at kommunen tar initiativ overfor bryggeriet. CB mener at det vil koste en halv million kroner å bytte ut rørene fra selve vannkilden til fontenen.

– Jeg regner med et flertall og forhåpentligvis også velvilje fra CB, sier Kleppe til fvn.no.

Politikeren trekker fram hvor sunt kildevannet er, og mener at det vil være ille om bryggeriets gave til folket skal stå uten vann i fontenen.

– Det er dårlig at den fjernes til CBs 150-årsjubileum. Det er smålig å stoppe kildevannet, fortsetter han.

Vil ikke lov folk vann

Fabrikkdirektør Øystein Føreland vil ikke love folk gratis kildevann selv om kommunen skulle ta regningen for å fikse rørene.

– Det tror jeg blir hypotetisk. Jeg tror ikke at Kristiansand kommune vil betale for det, men jeg er glad for engasjementet, sier han til fvn.no.

Følgende står i interpellasjonen:

”Demokratene mener bestemt at Kristiansand kommune snarest bør ta kontakt med bryggeriet for om mulig å være med på å bidra økonomisk slik at befolkningen fremdelels gratis — kan drikke og tappe av det sunne og helsebringende kildevannet fra kilden til CB.

Vil ordføreren som Demokratene ta denne utfordringen - ved å gå i dialog med bryggeriet for å finne en løsning som fremdelels kan gi gratis kildevann fra CB til befolkningen?”

Vil bruke ingeniørvesenet

– Alt er aktuelt. For eksempel et spleiselag, som sikrer folks helse og velvære, sier Kleppe.

Demokraten utelukker ikke at det kan bli aktuelt å bruke kommunale penger for å få kildevannet tilbake, og mener at kommunal kompetanse kan bidra med å ordne kilden. Blant annet trekker han fra ingeniørvesenet.

– Jeg har aldri hørt om noen som har trukket tilbake en gave, avslutter Kleppe.

Bør Kristiansand kommune gå inn med penger for å redde CB-kilden? Si din mening i debatten!