— Vi har hatt et par oppdrag som ikke er loggført, da dette går på helsemessige årsaker. Ellers har det vært stille og rolig i Agder i natt, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Han styrte polititroppene for Agder-fylkene fra midnatt og fram til klokka 8 mandag.

Har regnværet hatt litt å si på nattens aktiviteter?

— Det er klart at med kraftig regnvær blir det veldig mye roligere. I tillegg er jo festivalene ferdig for nå. At vi får en stille natt går veldig fint, svarer en morgenfrisk og humørfylt Andersen.

**KVINESDAL: ATV-fører stakk av

00.23:** Politipatruljen stanser en ATV i Kvinesdal. Fører tok så beina fatt og stakk til skogs mens passasjeren ble pågrepet.

— ATV-en var påsatt kjennetegn fra en stjålet moped, sier operasjonsleder Øyvind Andersen. Saken vil bli anmeldt og fulgt opp av det lokale lensmannskontoret.

**KRISTIANSAND/SØGNE: Politikontroller på hovedveien

05.45:** Fædrelandsvennen observerer at det står en politibil med blålys på Bjørndalsletta, rett etter bomstasjonen. En tysk stasjonsvogn er stoppet.

— Patruljene i Kristiansand og Søgne har ledig kapasitet i morgentimene og tok ser derfor en tur ut på veien. Derfor har de en trafikkontroll på veiene inn til Kristiansand, forteller operasjonsleder Andersen.

— Det forekommer ofte at politiet tar en adferdskontroll når det er muligheter for dette, legger han til.

Det var klokka 6.03 ikke kommet inn noen meldinger om bøtlagte bilister.

**FLEKKEFJORD: Skadeverk på bil

09.35:** Nær Austad er det gjort skadeverk på en bil. Det er en ukjent gjerningsmann har kastet stein gjennom bakruta på parkert bil. Saken vil bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Narkotatt på Kjevik

09.50:** Ved Kristiansand lufthan Kjevik har Tollvesenet stanset en mann i begynnelsen av 20-årene.

— Vedkommende var i besittelse av fire gram marihuana. Forholdet anmeldes og avgjøres med forelegg, melder operasjonsleder i Agder politidistrik på Twitter.

**VENNESLA: Tyveri av moped

10.20:** Fra Saga kommer det inn meldomg om tyveri av en moped med kjennemerke PU9661. Dette har skjed i løpet av natten.

— Forholdet anmeldt ved Vennesla lensmannskontor, melder politiets operasjonssentral i en Tweet.

**IVELAND: Innbrudd i bil

10.30:** Innbrudd og tyveri fra parkert bil i løpet av natten. Stjålet bl.a en lommebok. Vindu knust for å bane seg adgang.

**AUDNEDAL: Meldte om helikopterstyrt

15.15:** Les: "Helikopterstyrt" var kalking av vann | - Jeg så en stor, hvit sky og en tynn oljefilm på vannet

**GRIMSTAD: Kjørte i 150 km/t på E 18

15.57:** UP har målt en bil til 150,9 kilometer i timen på E 18 ved Omre. En mann (37) fikk førerkortet beslaglagt og politiet har opprettet sak.

**RISØR: Avskiltet bil

16.41:** En bil er avskiltet i Viddefjellveien, etter at eieren ikke hadde betalt årsavgiften.

**MARNARDAL: Slukket bål

16.51:** Et bål med bygningsmaterialer og søppel er slukket. Personen som brant har fått beskjed om ikke å brenne mer.

**KRISTIANSAND: Påkjørsel ved Dyreparken

18.24:** Les egen sak.

**BYKLE: Grovt tyveri

19.00:** Politiet opplyser at det er meldt om grovt tyveri fra en hytte nord for Bjåen. Det er stjålet øl, vin, brennevin og klær. Åstedet undersøkes, melder politiet.

**ARENDAL: Påkjørt av syklist

20.45:** En dame ble påkjørt av en sykelist i Solåshaven. Politiets operasjonssental meldte på Twitter at ambulanse og politi ble sendt til stedet. Ifølge Agderposten skal kvinnen ha blitt kjørt bort med ambulansen for en legesjekk.

**LILLESAND: Assistanse av motorstopp

20.57** : Rundt ni-tiden kom det inn en melding om at en båt hadde fått motorstans ved Homborsund i Lillesand. Røde Kors båten fra Lillesand var i nærheten og dro dermed for assistanse.

**GRIMSTAD: Klage

21.30:** Politiet fikk inn klage på ungdommer som råkjørte i Homborsund, ved Markussensvei.

**KRISTIANSAND: Innbrudd

21.39:** Det har vært innbrudd i en bil i Barstølveien. Saken blir anmeldt.

**VENNESLA: Stjal mobiltelefon

21.56:** En mobiltelefon er stjålet fra en bolig. Gjerningspersonen skal ha kjørt fra stedet i en listen, sort personbil. En politipatrulje lette etter personen i området.

**RISØR: Kjørte på elg på E 18

22.46:** En elg ble påkjørt på E 18 ved Vinterkjær. En person ble kjørt til legevakt for sjekk etter påkjørselen. Politiet dirigerte trafikken i det ene feltet forbi stedet, inntil bilen ble fjernet.

**BIRKENES: Stjal 250 liter diesel

23.27:** Noen har stjålet 250 liter diesel fra Mollestad. Saken blir anmeldt.