LJUBLJANA, SLOVENIA: — Det var en tøff kamp. Det ble mange bom for meg. Det er en fin erfaring å ta med, men jeg skulle gjerne satt noen flere mål da, sier Vilde Kaurin Jonassen om det første møtet mot Krim som Vipers vant 29-27.

Følg kampen live her fra klokka 17.00.

Jonassen gikk av banen målløs for første gang etter nyttår, og ble etter hvert erstattet av ungjenta Hanne Andve som viste seg fint frem og scoret tre mål. I januar-kampene ble Jonassen toppscorer i fem av syv kamper med totalt 44 mål,et snitt på over seks per kamp . I februar har det kun blitt syv mål på fem kamper.

Jonassen i februar:

  • 2 mål mot Oppsal

  • 0 mål mot Krim hjemme

  • 1 mål mot Glassverket

  • 2 mål mot Larvik

  • 2 mål mot Byåsen

Jonassen i januar:

  • 4 mål mot Sola

  • 5 mål mot Molde

  • 7 mål mot Rælingen

  • 7 mål mot Halden

  • 7 mål mot Nordstrand

  • 6 mål mot Lublin borte

  • 8 mål mot Lublin hjemme

Les også:

— Små marginer

— Jeg tror ikke det har endret seg så mye. Jeg hadde en liten periode med litt sykdom. Sist fikk jeg mulighetene, men klarte ikke å få dem inn. Det har jeg veldig lyst til å vise dem i kveld. Jeg er veldig revansjesugen, sier kristiansanderen.

— Sjansene jeg kom til var fine, men det er noen småmarginer. Når jeg ser på skuddene er det litt om å gjøre. Jeg har øvd litt på hvor jeg skal plassere og henge lenge, fortsetter hun denne lørdagsformiddagen med snøvær i Ljubljana.

Jonassen var også nære ved å avgjøre thrilleren mot Oppsal som endte 26-26, da hun kom alene med keeper i siste sekund og bommet. Slik resten av laget gjorde for ofte den andre omgangen.

Vilde Kaurin Jonassen blomstret i januar. I kveld ønsker hun å finne frem det samme spillet. Foto: Arkiv

— Det var surt. Det hadde vært godt med tanke på at jeg bommet en del mot Krim, men vi bommet alle en del, så det har jeg lukket bort, forteller Jonassen.

Hun ble tatt ut som reserve på den hjemlige landslagstroppen tidligere i februar, oglandslagssjef Thorir Hergeirsson følger nøye med på den lynhurtige venstrekanten.

— Jeg synes Vilde er i positiv utvikling, og absolutt en kant vi følger godt med på. Hun er slik kantene skal være i moderne håndball; kjapp og kontringsvillig, sa han for noen uker sider.

Les også:

Ekstra nervøs

Etter en spasertur i hotellområdet og spillermøte tidligere på dagen, merker Jonassen at det er noe stort som skal skje i hallen Kodaljevo klokken 17.00. Vipers drømmer om å nå en semifinale i Cupvinnercupen.

— Jeg gleder meg veldig. Det blir spennende, men jeg merker jeg er nervøst og spent. Det er litt utenom det vanlige. Jeg husker det fra da vi var i Polen. Det er noe helt annet enn den vanlige serien, sier 23-åringen.

- Hvordan er nervene til vanlig?

— Jeg kjenner alltid litt på noen sommerfugler i magen og kjenne på at det er kamp, men nå er det litt mer spenning. Hvor mange kommer i hallen, hvordan type publikum. Det er noe uvant, men det er noe som er gøy, svarer hun.

Les også:

— Kjempestort å spille i Europa

Hellemyr-jenta hadde ikke trodd hun skulle spille om en semifinale i Cupvinnercupen for Vipers før denne sesongen.

— For Vipers vil det være kjempestort, og for meg og. Bare at vi har kommet hit er en kjempeprestasjon. Det er dødsgøy at vi har klart det med så bra jenter. Jeg hadde ikke sett for meg dette. Det er spesielt. Det blir nesten den største kampen jeg har spilt. Å slå Larvik er det største håndballminne, men det å skulle komme videre til semifinalen i Europacup kan kanskje overgå det, sier hun og forventer tøff kamp mot Krim.

Vilde Kaurin Jonassen er spennende for landslaget på grunn av hennes store hurtighet. Foto: Kjartan Bjelland.

— Det hjelper selvfølgelig at vi har to mål mer fra før, men det er er veldig lite. Vi viser at vi har en sjanse, men det blir veldig tøft.

Marta Tomac drømmer også om en semifinale, men understreker at det ikke har noe hensikt å prate om før det er realitet eventuelt.

— Det hadde vært kjempegøy å få spille der, men det gjelder i kveld. Jeg håper vi er skjerpet og kan ta oss til en semifinale, men det er ikke noe vits å prate om det nå for det er i kveld vi må vise oss frem først. Det blir spennende, sier Tomac.

Les også:

Tøff konkurranse neste år

Foruten Andves innhopp mot Krim har Jonassen, som signerte en ny to-årsavtale i vinter, fått spille i fred og ro på sin kant hele sesongen. Det kan bli vanskeligere neste år når Sanne Bak Pedersen er tilbake fra fødsel. I tillegg pusher Andve og 17-åringen Karoline Olsen på bakfra.

-Det blir gøy å få den gamle og rutinerte tilbake. Med den konkurransen vil man jobbe bare enda hardere, sier Jonassen og legger til.

-Jeg gleder meg veldig til Kenneth kommer. Jeg har hørt mye bra, men vi må tenke på det siste vi har igjen av denne sesongen. Vipers jobber bra, men så kan det bli trist å miste noen man har spilt med noen år.