En mann skal ha blitt påført første- og annengrads brennskader i en arbeidsulykke på Elkem Solar. Foto: Baard Larsen

Politiet fikk melding om ulykken ved Elkem Solar på Fiskå klokken 09.57. Både politi og ambulanse rykket ut.

En mann ble fraktet med ambulanse til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand etter å ha mottat behandling på stedet.

Brannskade i ansikt

— Ulykken har skjedd i forbindelse med vedlikeholdsarbeid. Et sveiseapparat har antent noen gasser, sier innsatsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt.

En mann skal ha blitt påført første- og annengrads brennskader i en arbeidsulykke på Elkem Solar. Foto: Baard Larsen

— Ifølge legen som rykket ut med ambulansen, skal mannen ha fått første- og andregradsforbrenning på hender, hals og i ansikt, legger han til.Innsatslederen sier at de ansatte ved Elkem Solar har gjort en solid innsats med å begrense skadeomfanget til mannen, blant annet med å kjøle ned skadeområdet.

Blir etterforsket

— Dette er en sak som politiet vil varsle Arbeidstilsynet om. Det er de som skal etterforske saken. Samtidig kommer også politiet til å opprette sak på arbeidsulykken, sier Hægeland.

Innsatslederen legger til at gassen som ble antent av sveiseapparatet etter all sannsynlighet kommer fra noe væske som har blitt brukt til vasking av en tank.

— Etter hva jeg forsto på legen er det snakk om moderate skader på arbeideren, legger han til.

Innleid firma

Den skadde var fra et innleid firma.

— Det var et innleid firma som utførte arbeid hos oss. De skulle bytte hydraulikkolje på noe utstyr hos oss, og drev med sveising i den forbindelse, sier verksdirektør i Elkem Solar, Geir Ausland.

Elkem Solar skal nå granske saken selv, i påvente av kontakt med Arbeidstilsynet.

— Skadeomfanget ser ut til å ha blitt begrenset, og det er blitt gjort en fin jobb i forhold til våre prosedyrer på slike situasjoner. Vi har ikke blitt kontaktet av Arbeidstilsynet ennå, men utfører nå en egen gransking på hva som skjedde, sier han.