— Hurra! ropte en fornøyd Sølsnæs etter å ha mottatt prisen.

— Jeg er kjempeglad og stolt på vegne av alle våre frivillige, samt alle de andre frivillige organisasjonene i byen. Vi er alle med på å øke livskvaliteten og folkehelsen for byen og for samfunnet, sa hun til Fædrelandsvennen rett etter overrekkelsen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

25.000 kroner

Prisen består av diplom og 25.000 kroner. DNT Sør har rundt 120 frivillige i Kristiansand, som arrangerer turer, kurs og arrangementer.

— Vi har en lojal og stor gruppe, og majoriteten av dem er i 60-årene og oppover. En slik pris gir oss ny glød og motivasjon for å stå på videre, og det oppleves også som en honnør fra det offentlige for vårt arbeid. Dette gleder oss stort, sa Sølsnæs.

Frivillighetsprisen ble delt ut av Mette Fimreite Roth, som er leder for juryen til prisen.— I 2013 bidro frivillige med nær 12.000 dugnadstimer, fordelt på hyttevedlikehold, løypemarkering, turer, kurs, arrangementer, komiteer, styrearbeid og mye mer. Som frivillig organisasjon produseres det for byens befolkning tiltak for om lag 1 million kroner per år, målt i arbeidskroner, sa hun i sin begrunnelse for utdelingen.

Enkel jobb

Til Fædrelandsvennen sier hun at juryen hadde en enkel jobb med å finne en verdig vinner.

Organisasjonen favner alle fra 0- 100 år.

— De oppfyller alle kravene vi har i våre statutter, og de gjør et veldig godt arbeid med å styrke folkehelsen. I år var det lett å velge DNT Sør som vinnere, for de dekker hele området vi ser etter. Organisasjonen favner alle fra 0-100 år, og jeg synes det er flott at de nå også satser med arrangementer og turer i lavlandet, i tillegg til fjellheimen, sier Fimreite Roth.

Kommunens frivillighetspris gis til «en initiativrik person eller organisasjon - som har bedret trivsel og livskvalitet for andre».

— Det kan være vanskelig å velge, for vi får inn mange søknader. Deretter jobber vi med å sjekke referanser og å diskutere oss imellom. Så langt har vi aldri vært uenige om hvem som skal få prisen, sier Fimreite Roth.

Satser i byen

Styreleder i DNT Sør, Jan Willy Føreland, sier at de vil fortsette med å utvikle tilbud nærmere byen.

— Det har vært en tendens de siste årene å satse mer på tilbud der folk flest bor. Vi har seniorgrupper, trillegrupper og turlag for barn. Dette er en bevisst satsning fra hele DNT, og er noe vi vil videreutvikle, sier Føreland, som er takknemlig for innsatsen til sine frivillige.

— Vi er helt avhengige av det frivillige arbeidet, og denne prisen er en inspirasjon for å fortsette, sier han.

Utdelingen av prisen avholdes som regel 5. desember, som er den internasjonale dagen for frivillighet. I Kristiansand ble dette markert med et stort arrangement i Rådhuskvartalet og på Øvre Torv. 30 ulike organisasjoner var med for å markere dagen med seminarer, foredrag, demonstrasjon av livredning, aktivitetsløp og flere kulturelle innslag. De nominerte til prisen blir også nominert til den nasjonale prisen for frivillighet.