— Veldig moro. Jeg ble helt satt ut da jeg fikk nyheten. Nå får vi vist oss fram på direktesendt fjernsyn. Flott, for flere bør la seg inspirere av det vi driver med, sier en fornøyd Wilhelmsen til Fædrelandsvennen.

Her er Ole Wilhelmsen på middagsfesten som hvert år holdes for de rundt 100 frivillige. Foto: Lars Hoen

Stor dugnad

Aktivitetsdagen i Vennesla er helt spesiell. Hver vår går rundt 100 pensjonister og tidligere idrettshelter sammen om å arrangere idrettsdag for bygdas mellom 500 og 600 femte, sjette og syvendeklassinger på dugnad. Alle frivillige lønnes med stor middagsfest på vinteren.

— Det er fantastisk å få være med på dette, og flere kommuner bør bare gå i gang, sier Wilhelmsen som er primus motor, og som allerede har fått kulturprisen i bygda for innsatsen.

Les også:

Les også:

Den nasjonale frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, en paraplyorganisasjon for flere hundre frivillige organisasjoner. Denne uka ble 19 fylkesfinalister til et finaleheat på femm hvorav altså Aktivitetsdagen er en.

Fjernsynet

God Morgen Norge på TV2 skal lage fem minutters innslag om hver finalist, før tre av dem blir med på direktesending på Frivillighetsdagen 5. desember.

Fjorårets pris gikk til alle ildsjelene bak «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad. I år håper Wilhelmsen at Vennesla går av med seieren.